21 maart 2001

Solidariteitsactie met de NS-personeelscollectieven

Door de NS-ers te bevelen om niet te staken, op straffe van fl 25.000 per overtreding per persoon per dag, heeft de rechter de staking in Zutphen gisteren effectief gebroken. Tegen zoveel geweld denken de personeelscollectieven, die niets anders dan negatieve publiciteit over zich heen krijgen, niet opgewassen te zijn.

Dat is een extra reden om solidariteit te betuigen met de mensen die hard vechten tegen extremistisch winstbejag van de NS-directie en voor beter openbaar vervoer voor reizigers.

De kleine solidariteitsaktie gisterochtend op Amsterdam CS was een succes, NS-ers en reizigers die langs onze borden liepen ('SOLIDARITEIT MET DE NS-PERSONEELSCOLLECTIEVEN') reageerden vaak negatief op de uitspraak van de rechter en steunden de standpunten van de collectieven. Tien van hen kochten De Socialist.

Vlak bij ons was een discussie gaande tussen 4 NS-ers, één van hen was niet overtuigd dat ze moest staken, maar door onze solidariteitsactie kregen de anderen extra argumenten in handen om toch binnenkort het werk neer te leggen.

Als er stakingen komen doen we er als reizigers en anti-kapitalisten goed aan deze bij de stations te steunen met spandoeken, borden en flyers, zo laten we zien dat de stakers niet de enigen zijn die tegen de waanzin van de winst in opstand komen. En wellicht dat de volgende staking al aanstaande maandag is.

Sluit je dus aan bij onderstaande initiatieven die solidariteit met de personeelscollectieven helpen organiseren:

Het Spoor Is Van Ons Allemaal: solidariteit_nu@yahoo.com NS-Reizigerscollectief: ns_reizigerscollectief@hotmail.com

Karwan - Internationale Socialisten