Gemeente Stadskanaal

Verkeersregelaar

22 maart 2001

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft nieuwe regels vastgesteld ten aanzien van de bevoegdheden van verkeersregelaars. Alle aan de weg werkende bedrijven (aannemers, wegenbouw, brandweer, gemeentewerken etc) en verenigingen, clubs (hardloopwedstrijden, wielerronden, avondviersdaagse etc) krijgen met deze nieuwe regels te maken als zij activiteiten ontplooien op de openbare weg, waarbij verkeer moet worden geregeld.

De gemeente organiseert in samenwerking met de Regiopolitie Groningen op 28 maart 2001 om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis in Stadskanaal waarbij uitleg wordt gegeven over de verkeersregelaar. Deze bijeenkomst is bedoeld voor aannemers, wegwerkers, verenigingen en iedereen die wel eens iets te maken heeft met het regelen van verkeer op de openbare weg.

Het is voor bovengenoemde organisaties belangrijk om over verkeersregelaars te beschikken. De gemeente zal voor evenementen de inzet van verkeersregelaars in de vergunning opnemen. Niet gecertificeerde verkeersregelaars die wel verkeer regelen, kunnen van de weg worden verwijderd met als gevolg dat een werk stil komt te liggen of een wedstrijd geen doorgang kan vinden. Het is voor bedrijven en verenigingen dan ook van belang om een en ander afdoende te hebben geregeld.

Als het u aangaat, kom dan ook op 28 maart 2001 om 19.30 uur naar het gemeentehuis te Stadskanaal. U wordt dan volledig geïnformeerd. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Verdere informatie kunt u verkrijgen bij de heer H.J. Zwiep medewerker gemeente Stadskanaal (0599) 631 403 of de heer F. Sikkens, medewerker Regiopolitie Groningen 0900-8844.