Politiebericht Friesland: Friesland 22-03-2001 Politieberichten van 22/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Friesland: mond- en klauwzeer
Sinds de afkondiging van het vervoersverbod i.v.m. mond- en klauwzeer heeft de politie Friesland met inzet van extra personeel intensief gecontroleerd op de nalevingen van de regelgeving. Woensdag tussen 16.00 en 21.00 uur werden drie processen-verbaal opgemaakt. In Buitenpost voor het vervoeren van een paard. Het paard werd door de Algemene Inspectiedienst in beslag genomen. In Leeuwarden werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een vrachtwagen met veevoer bekeurd. De vrachtwagen werd teruggestuurd naar de fabriek en in Harlingen, op de Achlumerweg werd een veehouder bekeurd ter zake het rijden met een giertank over de openbare weg. Vanmorgen zijn een inwoner van Kollumerpomp en Damwoude bekeurd ter zake het laten loslopen van schapen op de openbare weg.De schapen waren losgebroken en zijn teruggedreven het weiland in.

Sneek: diefstal modelboot
Donderdag tussen 05.25 en 05.30 uur werd aan de voorzijde van een assurantiekantoor aan de Bothniakade een etalageruit vernield. Een achter deze ruit staande modelboot van 1 meter hoog en 1 meter lang, genaamd `Vrouwe Cornelia` werd weggenomen. De eigenaresse, een 45-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Scholeksterstraat. Een ruit werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een radardetector weggenomen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272