Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-22: Zieken afgesloten voor doorgaand verkeer tot eind 2001

Maandag 26 april wordt begonnen met de tweede fase van de reconstructie van het Rijswijkseplein. De belangrijkste wijziging in de verkeerssituatie is de afsluiting van het Zieken voor doorgaand verkeer. Fietsers en gemotoriseerd verkeer worden omgeleid via de Pletterijkade. Het Zieken blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer. De afsluiting van het Zieken duurt tot eind 2001. Dit is voor de gehele duur van de reconstructie van het Rijswijkseplein.

Fase 2 gaat circa 6 weken duren. Verkeer moet in deze periode, naast de afsluiting van het Zieken, rekening houden met enkele wijzigingen in de verkeerssituatie:

*

op het Schenkviaduct en de Weteringkade is in de richting van het Rijswijkseplein één rijstrook beschikbaar;

*

de parallelweg van de Weteringkade is in de richting van het Spaarneplein afgesloten;

*

op de Rijswijkseweg is voor beide rijrichtingen een rijstrook afgesloten.

De komende 6 weken richten de werkzaamheden zich met name op het Zieken, de hoofdrijbanen van de Weteringkade en het Schenkviaduct (centrumzijde) en de Rijswijkseweg.

Alternatieve routes

Ook in fase 2 is het advies aan doorgaand verkeer om het Rijswijkseplein te mijden en te kiezen voor alternatieve routes:
*

verkeer vanaf de Utrechtsebaan kan het centrum bereiken via het Prins Bernhardviaduct;

*

verkeer vanaf de Rijswijkseweg kan het centrum bereiken via Neherkade, Mercuriusweg, Binckhorstlaan, Lekstraat;

*

verkeer stad uit dat normaal gebruikmaakt van de route Paralleweg - Stationsplein - Rijswijkseplein - Weteringkade - Schenkviaduct, kan het komende jaar het beste naar de Rijswijkseweg rijden via Calandstraat, Waldorpstraat of Neherkade. Vanaf de Rijswijkseweg kan de stad via de Haagweg of via Neherkade, Mercuriusweg, Binckhorstlaan en Maanweg worden uitgereden.

Borden vestigen de aandacht op deze alternatieve routes.

Het project Rijswijkseplein heeft als belangrijkste doel de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer, onder meer door het aantal kruisingen tussen tramverkeer en overig verkeer te verminderen. Dit wordt bereikt door het hoofdtramspoor tussen Zieken en Stationsplein te scheiden van de hoofdautostroom Schenkviaduct - Weteringkade - Rijswijkseweg. Maar niet alleen het openbaar vervoer heeft baat bij de reconstructie. Ook het overige verkeer stroomt vlotter door en bovendien ontstaat er een overzichtelijkere, veiligere en fraaiere situatie.

Meer informatie over de reconstructie van het Rijswijkseplein is te vinden op deze site onder Rijswijkseplein. Ook kan hiervoor contact worden opgenomen met de projectorganisatie Rijswijkseplein, Hofwijkckstraat 53-55, telefoon (070) 330 1590. Wie klachten heeft over de uitvoering van de werkzaamheden kan bellen met het stadsdeel Centrum, telefoon (070) 353 6353.

22 maart 2001

last update: 22 maart 2001 ;pag.: 6511; auteur: 77 22 maart 2001 - pag. 6511 - 77