Samenwerking BMC Software en Profuse levert meerwaarde aan klant

Partnership voor effectiever en efficiënter applicatiebeheer van klantomgevingen

Nieuwegein, 22 maart 2001 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van e-business systeembeheer oplossingen en Profuse, aanbieder van IT-Service Management voor businessomgevingen, zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Deze samenwerking omvat het pro-actief (remote) beheren van systemen, applicaties en processen.
Vanuit het Profuse Nerve Center biedt Profuse (remote) systeem-, applicatie- en procesbeheer van organisatieomgevingen die Baan-applicaties toepassen. Deze wijze van IT-service management wordt door Profuse het Programma van IT-Comfort(tm) genoemd. De inzet van BMC Software's PATROL® for Service Level Management, een oplossing uit de PATROL productreeks voor het monitoren en beheren van service levels, garandeert daarbij de beschikbaarheid en performance van deze applicaties en de gekoppelde businessprocessen.

Het Programma voor IT-Comfort, CCP® (Competence Community Program) - in 2000 door het ITSMF bekroond met een nominatie voor de Innovation Award - is een op ITIL gebaseerde beheermethode en omvat een uitgewerkt procesmodel voor beheer. De processen zijn volledig WEB-ontsloten en uitgewerkt tot en met de werkinstructies. De modulaire opbouw is tevens de menukaart voor klanten. Er is een integrale samenhang tussen methode, processen en tooling. PATROL wordt ingezet voor de modellen Operational Systems Management en Service Level Management. Profuse hanteert het Programma voor IT-Comfort in haar outsouringspraktijk, maar organisaties kunnen deze methode ook aanschaffen voor optimalisatie van de eigen beheerorganisatie.

Deze efficiënte vorm van dienstverlening door middel van CCP in combinatie met de garantie van continue beschikbaarheid van applicaties, zijn de strategische elementen die de basis vormen van de samenwerking tussen BMC Software en Profuse. Beide partijen zien elkaar als aanvullende partners in de branche van de grote en traditionele omgevingen in het Baan-segment waar een meerwaarde van services wordt geboden.
De partijen spelen in op de toenemende tendens van de behoefte aan gegarandeerde continue beschikbaarheid van applicaties. Profuse opereert specifiek in het Baan-segment en heeft als kracht de jarenlange kennis en ervaring met het beheer van organisatieomgevingen die Baan-applicaties toepassen. Deze hoge expertise in dit bepaalde marktsegment is voor BMC Software een waarborg voor een partnership met toegevoegde waarde.

Over PATROL
PATROL is een uitgebreide, geïntegreerde oplossing die de snelle inzet van geavanceerd service level management mogelijk maakt door middel van een proces dat uitgaat van voortdurende verbetering. Het proces biedt klanten niet alleen de mogelijkheid service te meten in termen van eindgebruiker-reactietijd met betrekking tot zakelijke transacties en het publiceren van rapporten over het voldoen aan service level agreements (SLAs), maar biedt tevens de mogelijkheid voor geautomatiseerde diagnose van de belangrijkste oorzaken voor fouten en voorspelling van de impact van bedrijfsveranderingen op de geleverde servicekwaliteit. Vanuit een enkele grafische console biedt PATROL gecentraliseerd beheer en helpt het bij het pro-actief beheren van systemen, applicaties, databases en bronnen voor ondernemingen met e-business mogelijkheden.

Profuse
Profuse richt zich op IT-Beheer van middelgrote en grote bedrijven die voor hun informatievoorziening complexe geïntegreerde standaardoplossingen (zoals ERP) gebruiken.
Profuse bestaat sinds 1991. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n 240 medewerkers werkzaam in en vanuit kantoren in Nederland (marktgebied: Benelux), Duitsland (marktgebied: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk) en de Verenigde Staten, waarvan rum 50 medewerkers actief zijn met beheerdiensten. Daarnaast zijn er een tweetal bedrijven in Roemenie die zich richten op software-ontwikkeling. Profuse heeft in 2000 een IT Service Award toegekend gekregen voor de innovatieve wijze waarop zij met beheer omgaat. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Profuse homepage: http://www.profuse.nl.

BMC Software
BMC Software is wereldwijd toonaangevend leverancier van beheeroplossingen en levert de meest complete systeembeheersoftware voor bedrijven die elektronisch zakendoen, maar ook gegarandeerde snelle implementatie. Deze Application Service Assurance-strategie verbetert de beschikbaarheid, de performance en het herstelvermogen van bedrijfskritische applicaties. Bedrijven kunnen deze beheermethodologie toepassen en daarmee hun klanten en partners laten zien dat zij een optimale service kunnen leveren door zich aan te melden voor BMC Software OnSite; een certificeringsprogramma met onder meer implementatieservices en regelmatige 'HealthChecks', uitgevoerd door BMC Software Professional Services. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2000 een omzet van ruim $1,7 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.bmc.com.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Profuse

Sharon Montsanto Driek
Geurtsen
030 608 55 00 0318 585555
sharon_montsanto@bmc.com dgeurtsen@profuse.nl