AutoRai

22-3-2001

Brits modehuis en Land Rover lanceren de Range Rover Mulberry

Land Rover en Mulberry - twee Britse topmerken - hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een bijzondere uitgave van de Range Rover: de Range Rover Mulberry.

De Limited Edition is specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Hij is onder meer herkenbaar aan de robijnrode Mulberry badge op de achterzijde, de 'Hurricane' velgen en de Java Black of Blenheim Silver exterieurlak. Kopers krijgen naast een luxueuze uitrusting de beschikking over een stijlvolle tas, portefeuille en sleutelhanger van Mulberry.

De samenwerking tussen lederwaren fabrikant Mulberry en Land Rover komt niet uit de lucht vallen maar is ontstaan uit een grote vorm van verwantschap. Beide merken komen immers uit Engeland en kunnen bogen op een luisterrijke geschiedenis, waarin hun producten zijn uitgegroeid tot een toonbeeld van een verfijnd gevoel voor stijl en klasse. Van de Range Rover zou je zelfs mogen zeggen dat hij sinds zijn introductie in 1970 is uitgegroeid tot een statement voor het betere buitenleven. Datzelfde geldt voor de tassen, schoenen en kleding van Mulberry.

De Range Rover Mulberry is leverbaar als 4.0 SE met V8 benzinemotor en als 2.5 DSE met de krachtige zescilinder turbodieselmotor; beide uitvoeringen met automatische versnellingsbak. Java Black of Blenheim Silver zijn de kleuren waarin het koetswerk is gespoten, terwijl de klant voor het interieur kan kiezen uit een Oxfordleather bekleding in de tinten Ash Grey of Lightstone Beige. Verder beschikt de auto onder meer over een Highline audiosysteem, een on- en off-road navigatiesysteem, lichtmetalen 18 Hurricane-velgen, elektrische stoelverstelling met geheugen en een houten stuurwiel met leerdetails in de kleur van het interieur. Wie een Range Rover Mulberry aanschaft, ontvangt tegelijkertijd een exclusieve Mulberry-set, bestaande uit een aktetas, een portefeuille en een sleutelhanger.

De Range Rover Mulberry is alleen op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De prijs voor de 4.0 SE-uitvoering bedraagt 176.900 gulden, voor de Mulberry op basis van de 2.5 DSE is dat 179.900 gulden.