Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 22-03-2001 Mediabericht 22 maart (15.00 uur)

REGIO Dronken chauffeurs

WEERT Een 47-jarige automobilist uit Weert is donderdagmorgen rond middernacht door de politie aangehouden met teveel drank op achter het stuur op de Roermondseweg. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor twee uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

ROERMOND Een 57-jarige automobilist uit Roermond is donderdagmorgen rond 1.15 uur aangehouden op de Donderbergweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor twee uur. De man kreeg een boete opgelegd van fl. 410, - die hij meteen betaalde.

LOTTUM Een 52-jarige automobilist uit Lottum is donderdagmorgen rond 0.45 uur aangehouden op de Opperdonkseweg met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het bureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor 1 uur. De man kreeg een boete van fl. 410,-.

VENLO Verkeersgewonde

VENLO Een 63-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Engelse Chesterfield is donderdagmorgen rond 08.45 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A67 (Europaweg) ter hoogte van de grens. Het slachtoffer is met een bekkenfractuur en kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurd toen hij met zijn vrachtwagen op een voor hem rijdende vrachtwagen botste die in de file stilstond. De stilstaande vrachtwagen werd bestuur door een 27-jarige man uit Roosendaal. De file was ontstaan door douanecontroles in verband met mond- en klauwzeer.

VENRAY Verkeersovertreder

VENRAY Een 22-jarige automobilist uit het Belgische Bilbeek is woensdagavond aangehouden op de Beethovenstraat omdat hij reed zonder rijbewijs. De man verklaarde dat het voertuig het eigendom was van een 57-jarige man uit Venray en bovendien niet was verzekerd. Na controle door de politie bleek de man vaker soortgelijke feiten te hebben gepleegd. De auto is door de politie in beslag genomen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.