BEN BIJ NEWTEL ESSENCE

Newtel Essence levert Quality Monitoring-oplossing voor call centers van Ben

Vianen, 22 maart 2001 - Newtel Essence, leverancier van Customer Contact Management-oplossingen, levert aan de snelgroeiende telecomaanbieder Ben een Quality Monitoring-oplossing (QM) voor het opnemen van telefoongesprekken en het vastleggen van beeldscherminformatie in haar call centers. Newtel Essence is ook verantwoordelijk voor de implementatie en voor de opleiding van supervisors en beheerders. Kenmerkend voor deze oplossing is de parallelle registratie van het gesprek tussen de Customer Service Representative (CSR) en de klant, en het beeldschermgebruik door de CSR. Met deze informatie verbetert Ben de kwaliteit van de dienstverlening in haar call centers, waardoor de klanttevredenheid navenant zal toenemen. Ben is de enige aanbieder van mobiele communicatie die gebruikmaakt van deze opnametechnieken voor telefoongesprekken en beeldscherminformatie.

Newtel Essence heeft inmiddels de eerste QM-oplossing opgeleverd bij de Haagse vestiging van Ben. In maart zal het call center in Breda volgen. In totaal gaat het om 600 gebruikers. "Behalve dat Newtel Essence deze oplossing levert en installeert, leiden wij ook supervisors en beheerders op", aldus Erwin Smilde, accountmanager bij Newtel Essence.

CRM upside down
"De keuze om bij Newtel Essence de QM-oplossing van NICE te kopen was geen moeilijke", zegt Joop Evers, directeur bij Ben Klantenservice B.V. "Het bedrijf heeft een aparte benadering van het CRM-vraagstuk. Newtel Essence zoomt nadrukkelijk in op de ervaring van de klant en het klantcontact. En niet op de technologie. Ze noemen dat 'CRM upside down'. Dat is een uniek concept. Die benadering spreekt ons bijzonder aan. Met de ervaringskennis van je klanten speel je in op hun wensen en eisen. Doe je dat goed, dan vergroot je de kans ze te behouden."
Evers voegt daar nog aan toe dat Quality Monitoring voor Ben de eerste stap is om de beste servicegraad voor haar klanten te bereiken. "Op termijn willen we ook de transformatie maken van call center naar multimedia contact center. Hierbij kiezen we voor Newtel Essence als partner."

Opnemen van telefoongesprekken en vastleggen van beeldscherminformatie De QM-technologie voor het opnemen van telefoongesprekken en het vastleggen van beeldscherminformatie geeft inzicht in de manier waarop CSR's omgaan met beeldscherminformatie in combinatie met het te woord staan van de klant. Daarnaast meet deze oplossing ook het aantal klantcontacten en de snelheid waarmee dat wordt afgehandeld.

Klant als uitgangspunt
"Het grote voordeel van deze QM-oplossing is, dat we nu waardevolle informatie vergaren over het functioneren van de organisatie en de CSR's", zegt Joop Evers. "De CSR's kunnen we nu eerlijke en goed onderbouwde feedback geven. Ze krijgen daardoor inzicht in hun functioneren. In hun zwakke, maar ook in hun sterke punten. Afhankelijk van het resultaat bepalen we in gezamenlijk overleg hun trainingsbehoeften. Met de juiste training verbeteren ze zich kwalitatief. Ben biedt hen daarmee ook een groeipad aan. Dat is belangrijk voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering. De klant profiteert uiteindelijk van een nog betere dienstverlening. Ze krijgen sneller antwoord op hun vragen, waardoor onze bereikbaarheid verbetert."

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een snelgroeiende aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% min 1 aandeel), Belgacom (35%) samen met Tele Danmark (15% plus 1 aandeel). Ben biedt producten en diensten aan voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Ben heeft een GSM 1800 netwerk met dekking in vrijwel geheel Nederland. Het netwerk van Ben wordt gebouwd door NOKIA. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Inmiddels heeft Ben ruim 900.000 actieve bellers die gekozen hebben voor een abonnement of PrePaid-aanbod. Ben-bellers kunnen bellen in 56 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden. Ben is Partner in Sport van het NOC*NSF.

Over Newtel Essence
Newtel Essence (voorheen bekend als de NewTel Group) is actief bij bedrijven en organisaties waar intensieve contacten met klanten centraal staan. Het bedrijf richt zich daarbij volledig op het bieden van oplossingen voor het optimaal beheren van klantcontacten, ongeacht de manier waarop klanten communiceren. Newtel Essence onderscheidt zich daarbij door een totaaloplossing voor Customer Contact Management te leveren, inclusief advies, service en ondersteuning. De aanpak van Newtel Essence wordt gekenmerkt door de klant en het klantcontact als enige uitgangspunten te nemen voor elke oplossing.
Newtel Essence is gevestigd in Vianen. Meer informatie is beschikbaar op www.newtelessence.com

Voor meer informatie of een foto van Joop Evers:

José Baas
Newtel Essence
Tel: +31 (0)347 881152
e-mail: marketing@newtelessence.com

Francine Loos
Lammers van Toorenburg PR
Tel: 030 656 5070
e-mail: francine@lvtpr.nl

Henny van der Heiden
Ben Nederland B.V.
Tel: 06-24095376
e-mail: pers@ben.nl