Gemeente Den Helder

gemeente kan verenigingen en instellingen steunen

betreft: SUBSIDIE NODIG? VRAAG SNEL AAN! week: week 11

Alle instellingen die voor volgend jaar bij de gemeente subsidie voor hun activiteiten willen aanvragen, moeten dit uiterlijk voor 1 april aanstaande doen. Instellingen die in 2000 tenminste f 5.000,- aan subsidie hebben ontvangen zijn bovendien verplicht een afrekening hiervan in te dienen. De gemeente heeft voor subsidie-aanvragen per beleidsterrein speciale, verplichte formulieren ontwikkeld in diverse kleuren:

lichtblauw: voor aanvragen op het gebied van kunstbeoefening en kunstbeleving; oranje: voor instellingen op het gebied van jeugd- en jongerenwerk, buurt-, clubhuis- en wijkwerk, activiteiten gericht op emancipatie en minderheden; geel: aanvragen op basis van de regelingen jeugdsport, schoolsport, verenigingsgebruik van niet-gemeentelijke gymnastieklokalen en zwembadgebruik door zwemverenigingen; wit: voor instellingen op het terrein van activiteiten van/voor minderheden voor het aanvragen van subsidie voor eenmalige activiteiten.

Niet alleen de gemeente heeft geld beschikbaar voor activiteiten, graag brengen wij ook particuliere (charitatieve) fondsen bij u onder de aandacht. Vooral voor eenmalige uitgaven en investeringen bestaan vaak goede subsidiemogelijkheden. Bij het secretariaat van de gemeentelijke dienst Welzijn in het stadhuis kunt u het fondsenboek inzien waarin verschillende mogelijkheden staan vermeld.

aanvragen

Een aanvraagformulier voor subsidie ontvangt u door contact op te nemen met het secretariaat van de dienst Welzijn in het stadhuis, telefoon 0223-671300. Het formulier moet volledig worden ingevuld (zowel in EURO's als in guldens) en ondertekend. Heeft u vragen over het aanvragen van subsidies, neem dan contact op met de heer Van Reijswoud van dienst Welzijn, telefoon 0223-671174.

laaste verandering: March 22, 2001