Politiebericht Limburg-Zuid: 22-03-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 22 maart 2001

District Sittard

Sittard/Geleen; diefstallen in winkels
Een 28-jarige inwoonster van Geleen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar tas. Het slachtoffer was afgelopen woensdagmiddag in een winkel aan de Markt in Geleen kleding aan het passen toen onbekenden, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik met haar tas aan de haal ging. Daarin bevonden zich papieren en een gsm. De politie heeft vanmorgen op de Steenweg in Sittard een 27-jarige winkeldief uit Rotterdam aangehouden. Die had in een kledingwinkel aan die straat een trui gestolen ter waarde van ruim tweehonderd gulden. Het kledingstuk werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte (heeft de winkeldiefstal bekend). De politie heeft afgelopen woensdagavond in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 35-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats bekeurd met een boete van tweehonderdvijftig gulden. Personeel van een winkel aan de Hemelsley in Sittard betrapte de vrouw bij diefstal van drank.

Spaubeek; fikse boete
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie, een 18-jarige jongeman uit Spaubeek bekeurd met een boete van zeshonderd gulden. De politie controleerde de jongeman die op de Brueghelstraat in Spaubeek op een bromfiets zat en geen bromfietshelm droeg. De verdachte, die vermoedelijk kwaad was omdat hij gecontroleerd werd, uitte vervolgens allerlei beledigingen in de richting van de agenten. Die hebben de verdachte dan ook meteen aangehouden (waaraan hij zich overigens trachtte te ontrekken) en brachten hem over naar het politiebureau.

Elsloo; verkeerscontrole
De politie heeft vandaag samen met de Rijksverkeersinspectie verkeerscontroles gehouden (autosnelweg A-2). Die richtte zich op het (internationaal) vrachtvervoer maar ook automobilisten werden gecontroleerd. Motorrijders van de politie dirigeerden automobilisten en vrachtwagenbestuurders op de autosnelweg A-2 naar het controleterrein (het terrein van de Rijkswaterstaat in Elsloo). Uiteraard hielden de motoragenten in het kader van het MKZ-veevervoersverbod ook controles op de strikte naleving en handhaving daarvan.
Resultaten
Totaal werden vandaag ruim 360 vrachtwagenbestuurders en automobilisten gecontroleerd waarvan totaal zon 75 vrachtwagenbestuurders en automobilisten werden bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren ondermeer; Een Italiaanse vrachtwagenchauffeur werd bekeurd omdat was geknoeid met de tachograaf, vier vrachtwagenchauffeurs kregen een bekeuring wegens overtreding van de Rij/rusttijdenWet, vijf automobilisten / vrachtwagenchauffeurs wegens de technische staat van het voertuig (kale banden, kapotte uitlaat etc.), vijfentwintig vrachtwagenchauffeurs/automobilisten wegens het niet dragen van de autogordels en nog eens vijfentwintig wegens het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren. Totaal werden veertig vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd op het vervoer van gevaarlijke stoffen (wat voor lading, bijbehorende papieren etc. in orde) en daarbij werden geen overtredingen / onregelmatigheden geconstateerd. Bij de daarnaast uitgevoerde controles en handhaving op de strikte naleving van en in het kader van het MKZ-vervoersverbod werden geen overtredingen geconstateerd.