Nederlandse Vereniging van Dierentuinen


Dierentuinen open voor publiek



De Nederlandse dierentuinen krijgen veel vragen of zij open zijn. De twaalf leden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zijn allen toegankelijk voor bezoekers, dus ook in het Paasweekeinde.

De NVD dierentuinen gaan onverminderd door met de maatregelen om de MKZ-gevoelige dieren in de collecties te beschermen. Deze maatregelen werden door het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) goed bevonden. Vandaar dat het ministerie vindt dat de NVD dierentuinen toegankelijk voor bezoekers mogen zijn. LNV is, en blijft, nauw betrokken bij het nemen van beschermende maatregelen voor dierentuindieren.

Lees meer over de achtergronden van MKZ en dierentuindieren op de website van de NVD: www.nvdzoos.nl. De actie "Prikken of Stikken?", waarin de Europese Commissie dringend wordt verzocht het Europese non-vaccinatie beleid te herzien, gaat onverminderd door.


Bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zijn aangesloten: Apenheul in Apeldoorn, Artis in Amsterdam, Burgers' Zoo in Arnhem, Dierenpark Amersfoort in Amersfoort, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium Harderwijk in Harderwijk, Noorder Dierenpark in Emmen, Zoo Parc Overloon in Overloon, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Safari Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn, Dierenpark Wissel in Epe.


Nederlandse Vereniging van
Dierentuinen
Postbus 20164 1000 HD Amsterdam Plantage Kerklaan 38-40 CZ Amsterdam (Artis)
Telefoon (020) 5200750 Fax (020) 5200752
Internet www.nvdzoos.nl
E-mail nvdzoos@nvdzoos.nl
Rabobank Apeldoorn, nr. 394061136 K.v.K. te Rotterdam nr V344490 Erkend bij Koninklijk Besluit van 4 juli 1966