PERSBERICHT Noodfaculteit Letteren Rotterdam
18 maart 2001

Boekenweekthema's bij Noodfaculteit Letteren Rotterdam

Auteurs met een Arabische achtergrond die in het Nederlands schrijven, gebruiken nog steeds ten dele hun eigen taal. Dit blijkt uit het college "Arabische leenwoorden in het Nederlands" dat dr. Marlies Philippa zal geven voor de Noodfaculteit Letteren Rotterdam op donderdagavond 22 maart. Dr. Philippa is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Haar college sluit naadloos aan bij het thema van de Boekenweek, dat betrekking heeft op schrijven tussen twee culturen.

Dit geldt ook voor het tweede college deze avond, dat wordt gegeven door drs. Michiel van Kempen onder de titel "Migrant en post-koloniaal zijn wel buren, maar geen broers. Over taal en thematiek van Kader Abdollah en Edgar Cairo". Van Kempen houdt zich al lange tijd bezig met taal en literatuur die hun wortels vinden in andere bodems dan het Nederlandse polderland. Hij schreef onder andere het boek "Mama Sranan, 200 jaar Surinaamse vertelkunst".

De colleges van de Noodfaculteit Letteren Rotterdam vinden plaats in de Waalse Kerk, Schiedamsevest 190 te Rotterdam (nabij metrostation Leuvehaven) en zijn voor iedereen toegankelijk. De entreeprijs bedraagt 10 gulden. In de pauze en na afloop van de colleges is er ruimschoots gelegenheid om met de sprekers van gedachten te wisselen.

De Noodfaculteit Letteren Rotterdam werd in februari geopend door burgemeester Opstelten. Het initiatief ertoe is genomen door het Rotterdams Letterenoverleg, dat hiermee wil pleiten voor een volwaardige letterenfaculteit aan de Erasmus Universiteit. De volgende collegeavonden vinden plaats op 5 april, 19 april en 10 mei. Op 31 mei vindt een breed slotdebat plaats.

Voor details over het programma en verdere inlichtingen, zie de website: http://www.xs4all.nl/~feico/noodfaculteit

EINDE PERSBERICHT

Dit is een mededeling van:
Noodfaculteit Letteren Rotterdam
p/a Feico Houweling
Ganzekruid 7
3068 RK ROTTERDAM
Tel. huis (010) 456 7682
Tel. werk (010) 417 5831
feico@xs4all.nl
website: http://www.xs4all.nl/~feico/noodfaculteit VERWIJDER: Als u dit niet wilt ontvangen, reply of mail svp naar feico@xs4all.nl met onderwerp: "verwijder noodfaculteit."