Universiteit Maastricht
Persbericht
19.03.2001
019

Driehonderd deelnemers uit hele wereld
UM organiseert congres over ICT en onderwijs

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 maart wordt in het MECC te Maastricht de 'First European Conference on Computer-Supported Collaborative Learning 2001' (Euro-CSCL 2001) gehouden. De organisatie van deze conferentie is in handen van het Maastricht McLuhan Institute (MMI), onderdeel van de Universiteit Maastricht (UM).

Tijdens deze conferentie, waar zo'n 300 deelnemers uit de hele wereld aan deelnemen, zullen wetenschappers en docenten uit het academisch en hoger beroepsonderwijs elkaar door middel van presentaties, poster sessies en demonstraties informeren over de laatste stand van zaken ten aanzien van het ondersteunen van samenwerkend leren met gebruikmaking van toepassingen op het gebied van de Informatie- en Communicatietechnologie (ICT).

De UM is international bekend vanwege het gebruik van probleemgestuurd onderwijs waarin studenten samenwerken in kleine groepen. Verdergaande vernieuwing van het onderwijs, onder meer met behulp van ICT, is een van de speerpunten van beleid van de UM. Het MMI, met name het Learning Lab, is een van de afdelingen die een bijdrage aan deze vernieuwing leveren door ontwikkeling en onderzoek. Dit is dan ook de reden waarom het MMI deze eerste Europese conferentie mag organiseren in aansluiting op de conferenties over dit thema die afgelopen jaren zijn gehouden in de Verenigde Staten en Canada. Het is de intentie om Euro-CSCL tweejaarlijks in Europa te organiseren, afwisselend met haar Amerikaanse tegenhanger.

Voorafgaand aan Euro-CSCL 2001, op woensdag 21 maart, organiseert het Learning Lab een seminar over elektronische leeromgevingen voor docenten en beleidsmakers in het hoger onderwijs in Nederland.

Noot voor de pers
Meer informatie geeft Ir. Anneke Eurelings, Maastricht McLuhan Institute, telefoon 3882526. Zie ook www.mmi.unimaas.nl/euro-cscl. De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2671/3084/2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 2127 5612. Mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.