KPNQwest NV


- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 22 maart 2001

KPNQWEST VERBINDT BACKBONE MET ZWITSERSE RING

KPNQwest, het toonaangevende pan-Europese bedrijf op het gebied van datacommunicatie, maakt vandaag de verbinding met en de voltooiing van de Zwitserse Ring bekend. Het glasvezelnetwerk van 7 steden omvat ruim 2.000 km kabel en voorziet in high speed connectivity tussen Bazel, Genève, Zurich, Lyon, Parijs, Straatsburg en Stuttgart. Het netwerk is naadloos verbonden met de Duitse, westelijke en oostelijke Rings. De Zwitserse Ring maakt onder meer gebruik van 20 repeater huts, 2 re-generator stations en subringen.

Na de voltooiing van de eerste drie Rings in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, is de operationalisering van de Zwitserse Ring een belangrijke stap in het halen van de uiteindelijke doelstelling: dienstverlening in 15 landen met een glasvezelnetwerk van 20.000 km vóór eind 2001. Dat zou het glasvezelnetwerk van KPNQwest, de EuroRings*, tot de grootste glasvezel backbone maken. 50 Europese steden zijn eind dit jaar met elkaar verbonden via deze EuroRings*.

Dit enorme netwerk fungeert tevens als 'breedbandpoort' naar de Noord-Amerikaanse infrastructuur van Qwest tussen 150 steden. Deze combinatie wordt geleverd via 240 tier-one, transit-free peering afspraken, en voorziet in ongeëvenaarde bandbreedte en macrocapaciteit aan verbinding. Zowel Amerikaanse, Europese als wereldwijde klanten worden derhalve ondersteund. Voor toekomstige diensten wordt nu al een reserve leiding langs de gehele 20.000 km aan EuroRings* gelegd.


*Nu de eerste drie ringen operationeel zijn, heeft het aanlichten van de Zwitserse Ring ons een stap dichter bij ons doel gebracht; het leveren van een 20.000 km glasvezelnetwerk door 15 landen tegen het einde van dit jaar. Dit is goed nieuws voor onze klanten. We kunnen hiermee versneld tegemoetkomen aan hun bandbreedte-behoeften en netwerk-vereisten wat betreft levering van hoge kwaliteitsprestaties. En dat aangevuld met de beste Service Level Agreements (SLA) in de markt, aldus Jack McMaster, President en CEO van KPNQwest.

Het Zwitsers netwerk bestaat uit 120 glasvezelstrengen, elk in staat om 80 kleuren te leveren oplopend tot 10Gbit/s per streng. Indien volledig benut kan het netwerk voorzien in 96 terabit/s aan capaciteit. Dit is voldoende om alle Zwitserse burgers elk minimaal 10 gbit/s aan bandbreedte te verschaffen.

KPNQwest
KPNQwest (Nasdaq & ASE: KQIP) is een toonaangevende, op faciliteiten gebaseerde pan-Europese leverancier van datacentrische Internet Protocol (IP) diensten. Zij maakt gebruik van een 20.000 km lang netwerk van glasvezel, dat 50 steden in geheel Europa met elkaar verbindt, en een volledige portefeuille aan datacentrische IP-diensten en andere geavanceerde telecommunicatiediensten verschaft. KPNQwest is een van de grootste ISP's in Europa, met activiteiten in 15 landen. Het bedrijf bezit 12 CyberCentres* en heeft aangekondigd om niet minder dan 18 mega-CyberCentres door heel Europa te bouwen op haar glasvezel EuroRings netwerk met top capaciteit, om web-hosting, het gezamenlijk delen van applicaties en telehousing diensten mogelijk te maken. Voor meer informatie: www.kpnqwest.com


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (