PERSBERICHT

Datum: 22 maart 2001

Uitbraak mond- en klauwzeer: gevolgen voor Reesink

In ons jaarverslag over 2000, dat nu bij de drukker ligt en over enkele weken wordt gepubliceerd, wordt opgemerkt dat het daadwerkelijk uitbreken van mond- en klauwzeer een omstandigheid schept die zeer nadelig voor onze bedrijvigheid kan uitpakken. Reesink N.V. heeft immers twee dochterondernemingen (Kamps de Wild B.V. en Reesink Technische Handel B.V.) die substantieel aan het presteren van de groep bijdragen en sterk afhankelijk zijn van het wel en wee van de agrariërs die vee houden.

Nu de ziekte is uitgebroken staan wij allereerst stil bij wat betrokkenen allemaal moeten doormaken. Je bent boer om te boeren en de zorg voor het vee is daarbij niet weg te denken. Erger dan de materiële effecten voor ons bedrijf vinden wij dan ook de aanslag op het moreel van de ondernemers in de agrarische branche, waarmee wij al zo lang een goede relatie onderhouden.

De mate waarin de nu ontstane situatie gevolgen heeft voor ons resultaat over 2001 laat zich nu nog niet inschatten. Daarover zijn wellicht wat meer mededelingen te doen tijdens onze op 10 mei a.s. te Zutphen te houden en om 14.30 uur aan te vangen algemene vergadering van aandeelhouders.