Politie Amsterdam-Amstelland

MKZ: manege gesloten
22-3-2001. Nadat gisteren op ten minste twee plaatsen in Nederland het extreem besmettelijke mond- en klauwzeer (MKZ) is aangetroffen, heeft de Ruiterij gistermiddag om drie uur haar terrein afgesloten. Slechts drie collega's zijn achtergebleven om de paarden te verzorgen, die niet buiten het terrein mogen komen. Ruiters en hondengeleiders gaan toezicht houden op de naleving van de noodmaatregelen in de landelijke gebieden in de regio Amsterdam-Amstelland. Verder treden zij op als vraagbaak en ondersteuning van de wijkteams. Wijkteam Autosnelwegen gaat gericht surveilleren op overtredingen op de snelwegen rond Amsterdam.

Voorzorg
Het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij heeft vrijwel alle handelingen rond vee verboden. Vee, mest mogen niet worden vervoerd, terwijl ook het bulkvervoer van melk verboden is. Officieel zijn maneges nog niet onder dit verbod gebracht. Paarden kunnen net als huisdieren en pluimvee geen MKZ krijgen. Wel kunnen ze als drager fuctioneren en zo de ziekte overbrengen op dieren die wel vatbaar zijn voor MKZ. Vandaar dat de politie Amsterdam-Amstelland besloten heeft uit voorzorg het terrein te sluiten.

Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van landbouw, natuurbeheer en visserij.



Webcam tijdelijk uit
22-3-2001. Nu de manege in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer is gesloten, is ook de webcam tijdelijk uitgezet. Bezoekers van deze site kunnen wel filmpjes bekijken over de bereden politie. Zodra de manege weer opengaat en er weer ruiters en paarden te zien zijn, wordt de webcam weer aangezet.


Verkeerscontroles
22-3-2001. Gistermorgen hield de politie een verkeerscontrole op de Rijksweg A-10 West. De agenten schreven 32 bonnen uit. Het ging daarbij om het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een te hoge snelheid, kleven, en geen richting aangeven.

Bij een controle gistermiddag op de Leidsestraat gingen 19 fietsers op de bon. Zij reden over voetgangersgebied. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Hardrijders beboet
22-3-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Amsteldijk. Van de gecontroleerde automobilisten gingen 14 snelheidsovertreders op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 kilometer per uur. Op de Amsteldijk geldt een maximumsnelheid van 50.

Op de Spaklerweg gingen gistermorgen 27 snelheidsovertreders op de bon. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 75 kilometer per uur, waar 50 mag worden gereden.



Steekpartij Mussenstraat
22-3-2001. Bij een steekpartij in de Mussenstraat is vannacht een 20-jarige man uit Amsterdam-Noord overleden. Het slachtoffer liep meerdere messteken op en overleed in een ziekenhuis. De messentrekker, een nog onbekend persoon, is voortvluchtig. Naar de achtergrond van de steekpartij is de politie met 12 rechercheurs een onderzoek gestart.

Schietpartij Diemen
22-3-2001. Bij een schietpartij op Meerkoet in Diemen is gisteravond een ongeveer 30 tot 35-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer werd in zijn voertuig door nog onbekende schutter(s) onder vuur genomen. Hij overleed vrijwel direct. Het gaat mogelijk om een afrekening. De politie is met 10 rechercheurs een onderzoek gestart.