Gemeente Hilversum

College weegt parkeermaatregelen Kerkelanden


Terugnemen van de voorstellen tot invoeren van parkeren voor vergunninghouders in de Spinozahof, Lutherhof en Calvijnhof. Als de gemeente met Ahold en Dela afspraken kan maken over de structurele uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen rond het winkelcentrum, wordt afgezien van betaald parkeren en de aanleg van dertig plaatsen.

Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de weging door burgemeester en wethouders van de inspraakresultaten over de parkeermaatregelen bij het winkelcentrum Kerkelanden.

De bewoners hadden duidelijk aangegeven tegen de invoeren van vergunninghoudersparkeren in de hoven te zijn. Zowel bewoners als ondernemers hadden grote problemen met de invoering van betaald parkeren op 1 januari 2004.

Voor wat de overige punten betreft, nam het college de volgende besluiten:

Minimaal 25 en maximaal vijftig vergunninghouderplaatsen aanwijzen aan de Kapittelweg aan de west en noordwestzijde van het winkelcentrum. Het aanwijzen van twee algemene parkeerplaatsen voor invaliden in dezelfde zone. Het invoeren van een blauwe zone op het noordelijke en zuidelijke parkeerterrein bij het winkelcentrum, geldend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur met een maximale parkeerduur van anderhalf uur. Het invoeren van een blauwe zone op de openbare parkeerterreinen bij de flats Kapittelweg 2 - 112, 114 - 160, 162 - 272, 272 - 320 en 320a - 432, geldend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur met een maximale parkeerduur van vier uur. En tenslotte: het invoeren van een parkeerverbod aan beide zijden van de Kapittelweg tussen de Kerkelandenlaan en de inrit van het zuidelijke parkeerterrein.

De raadscommissie Verkeer en Buurt behandelt de voorstellen op 23 april.