Gemeente Oostzaan


- 19 maart 2001

- 26 maart 2001

19 maart 2001
Burgerzaken gesloten
Wegens omstandigheden is het bureau Burgerzaken op donderdag 22 maart a.s. tussen 16.00 en 18.00 uur gesloten.

Oostzaanse brochure verkrijgbaar Onlangs is de gemeentelijke brochure "De toekomst tegemoet - Strategische visie voor het komend decennium' uitgebracht. Hierin staan de plannen beschreven voor het centrum, De Korenaar, het nieuwe bedrijventerrein en het verbeteren van het algemene voorzieningen-niveau en de leefbaarheid in Oostzaan. Belangstellenden kunnen een exemplaar ophalen bij de receptie op het gemeentehuis.

Milieubesparend autorijden Carpoolen
Een auto hebben en gebruiken is handig, maar het kost natuurlijk geld en veel autogebruik leidt tot files. Per persoon leggen we gemiddeld ongeveer 36 kilometer per dag af. De meeste kilometers verplaatsen we ons per auto (26 km), vervolgens het openbaar vervoer (5 km), de fiets (3 km) of lopen (1 km). De auto wordt het meest gebruikt voor woon-werkverkeer. Naast hoge kosten brengt het files en milieuverontreiniging met zich mee. Een alternatief voor alleen rijden is om samen met meerdere mensen te rijden, carpoolen.
Bij carpoolen delen meerdere mensen een auto voor woon-werkverkeer. Een chauffeur en een meerijder kunnen per persoon fl. 250,- per maand besparen als zij dagelijks ongeveer 100 kilometer samen reizen. Drie carpoolers besparen per persoon ongeveer fl. 330,- per maand. De hoogte van de besparing is vanzelfsprekend afhankelijk van het type auto, bouwjaar en rijgedrag. Volgende week volgt meer informatie over de milieugevolgen van auto's in het algemeen.

Openbare bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat:
1. de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen;
- op 9 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 10,
- op 9 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 12,
- op 9 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 14,
- op 9 maart 2001 voor het plaatsen van een tweetal dakkapellen aan Jollenmakersweg 12,

2. op 13 maart 2001 bouwvergunning is verleend voor:
- het oprichten van een woning aan De Haal 99,
- het plaatsen van een erker aan een woning aan Noordeinde 80.
3. op 13 maart 2001 sloopvergunning is verleend voor:
- het slopen van een woning aan De Haal 99. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.
Tegen de onder punt 2 en 3 vermelde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning / bouwtoestemming aan de aanvrager schriftelijk bezwaren indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 3/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van: a, voor het uitbreiden van een woning aan Burgemeester Teerstraat 15. b, voor het uitbreiden van een woning aan Rietschoot 31. c, voor het plaatsen van een geluid meet mast op het terrein van de gemeentewerf aan de Wakerstraat 7. De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 20 maart 2001 gedurende vier weken, derhalve tot en met 17 april ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar bedenkingen met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Overleden:
Antje Dubbeld, ev A. Hotting, 81 jr Jantje Bos, wv: K. van Holten, 94 jr

Terug naar boven



26 maart 2001
Baggeren in Oostzaan
Inleiding
In de jaren 1997 t/m 1999 zijn grote delen van de sloten en vaarten binnen het bebouwde gebied van Oostzaan gebaggerd. Deze baggeroperatie gebeurde in samenwerking met het Waterschap de Waterlanden. In het Kompas van 31-10-2000 vroeg de gemeente u te reageren op dit baggerwerk indien u ontevreden zou zijn. De gemeente kreeg een aantal klachten, en wel over de volgende sloten:
1. Weeshuissloot; a) het stuk parallel aan de A8 plus het stuk ten noorden van de Brasem, b) bij de bruggen de Dors, Slaperstraat-Dromerstraat, c) Zuideinde bij het Polderhuis en d) de uitloper aan de zuidzijde bij de Glazenmakerstraat.
2. Sloot van Pronk, tegenover de Klaverweide.
3. Teun Schaft sloot aan De Zuiderlaaik.
4. Burg. Teerstraat, het brede stuk wat aan de weg grenst.
5. Sloot bij Bartel Jacobszstraat; de dode kop bij de kerk en bij de brug naar de Dr. De Boerstraat. Er zijn nog een aantal andere klachten geweest van sloten aan de achterzijde van het Noordeinde en het Zuideinde. Het kan zijn dat deze sloten te ondiep zijn, maar ze vallen buiten de verantwoordelijkheid van de gemeente. Controle en handhaving op de slootdiepte `van alle sloten, dus ook voor deze sloten, is de verantwoordelijkheid van het Waterschap de Waterlanden. Het baggeren van de sloten moet gebeuren door de eigenaar van de sloot. In elk geval van "te ondiep" behoort het Waterschap de eigenaar van de sloot te verplichten de sloot weer op de juiste diepte te brengen. In geval van de doorgaande waterafvoerende sloten, de zgn. "tochtsloten", ligt de baggerverantwoordelijkheid bij het Waterschap de Waterlanden zelf.

Actie
Na alle klachten geïnventariseerd te hebben, zijn de eerder genoemde sloten gepeild in samenwerking met het Waterschap de Waterlanden. De peiling gebeurde op 6 en 20 feb. jl. Al de sloten, respectievelijk slootdelen van de nummers 1, 2 en 4 voldoen aan de keurdiepte zoals die zijn vastgesteld door het Waterschap de Waterlanden voor de verschillende sloten. Deze behoeven dus niet nu gebaggerd te worden. De sloten: Teun Schaft bij De Zuiderlaaik en de kopsloot van de Bartel Jacobszstraat zijn te ondiep en zullen gebaggerd moeten worden.

Het baggeren
Inmiddels is de sector grondgebiedzaken begonnen met de voorbereiding van het baggeren van de twee genoemde sloten in punt 3 en 5. Deze voorbereiding zal enige tijd in beslag nemen. Voor dat er gebaggerd kan worden zal eerst moeten worden vastgesteld wat de vervuilingsgraad van het slib in deze sloten is. Dit is een voorwaarde om te kunnen bepalen hoe en wanneer er gebaggerd kan worden. De gemeente zal proberen deze twee sloten nog dit jaar te baggeren.

Inlichtingen:
Voor verdere informatie kunt u mij telefoneren; no. 6847732.

Milieubesparend autorijden In drie delen wil de gemeente Oostzaan meer voorlichting geven over het autogebruik.
Aanschaf van een auto:

· Nieuwe auto's zijn aanzienlijk duurder in gebruik dan tweedehands auto's. Kies bij voorkeur een tweedehands auto die niet ouder is dan ongeveer twee jaar.

· Nieuwe auto's verbruiken minder brandstof en stoten minder schadelijke stoffen uit.
· Een airconditioning verhoogt het gewicht van de auto en daardoor het brandstofverbruik.

· Het koelmiddel van een airco draagt bij aan het broeikaseffect. Elk jaar lekt er ongeveer een kwart van dit koelmiddel uit de auto, in de atmosfeer.
Volgende week volgt meer informatie over het rijgedrag en de gevolgen voor het milieu.

Openbare bekendmaking
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat:
1. de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen;
- op 09 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Roemereiland 12,

- op 14 maart 2001 voor het plaatsen van een dakkapel aan Paling 15,
- op 16 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Dr. Keijzerhof 4,

- op 19 maart 2001 voor het uitbreiden van een woning aan Dromerstraat 55.

2. de volgende aanvraag om sloopvergunning is ontvangen ;
- op 15 maart 2001 voor het slopen van een woonhuis aan Kerkbuurt 10. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 3 / 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van: a, voor het uitbreiden van een woning aan Burgemeester Teerstraat 16. b, voor het plaatsen van een ondergronds gemaal (t.b.v. sanering) ter hoogte van de Dr.Keijzerstraat no. 17-19, c, voor het uitbreiden van een woning aan Draaikolk 1, d, voor het uitbreiden van een woning aan De Hoper 53 (achterzijde), e, voor het uitbreiden van een woning aan Rietschoot 9. De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 27 maart 2001 gedurende vier weken, derhalve tot en met 24 april 2001 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar bedenkingen met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Kapvergunning
Op 15 maart jl. is vergunning verleend voor het kappen van 35 bomen op het terrein van de korfbalvereniging OKV, Twiskeweg 9 te Oostzaan. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een dergelijk verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Raadscommissies
Op 2, 3 en 5 april vergaderen respectievelijk de raadscommissies A, B en C.
Deze openbare vergaderingen worden in de voormalige Kerkbuurtschool gehouden, aanvang telkens 19.30 uur. Commissie A

1. Voortgang Oop
2. Treasurystatuut.
3. Voordracht commissie bezwaarschriften
4. Voorstel tot vaststelling nieuwe gemeenschappelijke regeling GHOR.
5. Bestuurlijke vernieuwing
6. Gebruiksvergunningen/handhaving Commissie B

1. De Kolk

2. Verenigingsgebouw Excelsior en kunststofvelden OKV
3. Invalideparkeerplaatsd W.de Boer.
4. Invalidenparkeerplaats E.C.Voorwinden Commissie C

1. Baanstede, presentatie Nota Op Weg
2. GGD Adoptieplan, presentatie
Burgerlijke stand
Overleden: Melis Cornelis Fijn, ev: G. Vonk, 77 jr Willem Onrust, ev: A. de Boer, 93 jr Terug naar boven