Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-03-2001 2ePersbericht22maart2001

Politieberichten

Eindhoven: Radarsnelheidscontrole
Donderdag tussen 9.40 en 12.00 uur is op de Tongelresestraat, tussen de Hofstraat en het Hofke een snelheidscontrole gehouden. Van de 1588 passanten reden er 78 sneller dan 50 km/u. De snelste reed 79 km/u.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Donderdagmiddag zijn op de Tempellaan en van Vorststraat bromfietscontroles gehouden. 28 bromfietsers kregen een proces-verbaal: 2x geen bromfietscertificaat, 1x niet tonen bromfietscertificaat, 4x geen helm, 2x onrechtmatig voeren van een plaat, 17x te hoog vermogen, 1x ondeugdelijke rem en 1x niet rijden op de rijbaan.

Helmond: Winkeldiefstal
Donderdagmiddag omstreeks 14.25 uur is in een winkel op de Markt een 42-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij nam daar een paar schoenen ter waarde van fl. 49,95 weg zon-der deze af te rekenen aan de kassa. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aarle Rixtel: Fietster gewond
Donderdag om 11.05 uur is op de Dorpsstraat een 37-jarige vrouw uit Aarle Rixtel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw passeerde met haar fiets een geparkeerde auto. De bestuurder van deze auto, een 49-jarige man uit Goirle, deed zonder te kijken het linkerportier van de auto open. De vrouw ontweek het portier maar zij kwam ten val. De vrouw is met een hoofdwond naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Deurne: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur is op de Beukenstraat een snelheidscontrole gehouden. 138 Voertuigen zijn gecontroleerd. 48 Daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 30 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 52 km/u.

Bakel: Autogordelcontrole
Donderdagmiddag is op de Schoolstraat en Vondellaan een autogordelcontrole gehouden. 7 Automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel.

Nuenen: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 13.30 uur is van een 71-jarige vrouw uit Nuenen haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen in een winkel aan de Hoge Brake. Toen zij wilde afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas was verdwenen. In de portemonnee zaten meerdere pasjes, persoonsbescheiden en ruim honderd vijftig gulden.

Eersel: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag omstreeks 14.20 uur raakte op de A67 een 40-jarige vrachtwagenbe-stuurder uit Rijkevorsel gewond. Hij reed daar met zijn vrachtauto. Door de noodzaak van het verkeer geboden moest hij remmen. De 31-jarige vrachtwagenbestuurder uit Oudenaarde die achter hem reed bemerkte dit te laat, waardoor een aanrijding ontstond. De bestuurder uit Rijkevorsel kon na behandeling van zijn verwondingen in het St. Josephziekenhuis, huis-waarts keren.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Donderdag is op de Koppelstraat een autogordelcontrole gehouden. 6 Automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Someren: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 16.45 en 18.15 uur is op de Heesvenstraat een snelheidscontrole gehou-den. Van de 126 gecontroleerde voertuigen reden er 6 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u.

Best: Diefstal aanhangwagen
Donderdagmiddag tussen 14.30 en 15.15 uur is op de Brem van een geparkeerde auto een bruine eenassige aanhangwagen, merk Rieske, voorzien van het kenteken FJ-SV-95, gestolen.