Themadag voor ketenpartijen in groenten- en fruitsector

Donderdag 22 maart aanstaande is een belangrijke dag voor telers, handelaren, fabrikanten, detaillisten en anderen in de groenten- en fruitsector, die meer willen weten over bijvoorbeeld voedselveiligheid, productaansprakelijkheid en tracing en tracking. Deskundigen uit de praktijk zullen hun visie geven op deze jaarlijkse themadag.

In het ochtendprogramma zal Wim Baljeu, directeur van de handelsorganisatie Frugi Venta, ingaan op logistiek en ruimtelijke ordening in de groenten- en fruitsector. Ook is er 's morgens een inleiding van Wim de Wit over de op te richten Nederlandse voedselautoriteit. De dagvoorzitter is Olaf van Kooten van de universiteit Wageningen.

Praktijkmensen
In het middagprogramma zijn een tiental workshops. Hierbij worden door twee of drie deskundigen uit de praktijk korte inleidingen gehouden. Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie. Tijdens de workshop over het afstemmen van vraag en aanbod van biologische producten geven bijvoorbeeld Volkert Engelsman van handelsbedrijf Eosta en Leo Verbeek van teeltbedrijf Gebroeders Verbeek - de laatste winnaar van de Tuinbouwondernemersprijs - hun visie op dit actuele onderwerp.

Workshops
De organisatie heeft in de middag de volgende workshops op de rol staan. 1. Afstemmen vraag en aanbod biologische producten. 2. (intelligente) verpakkingen. 3. Productveiligheid, codering en aansprakelijkheid. 4. Tracing en Tracking. 5. Logistiek en ruimtelijke ordening. 6. Hygiënecode en EUREPGAP. 7. Registratie en automatisering teeltbedrijven. 8. Borgen van voedselveiligheid. 9. Teelt en handel internationaal. 10. Vers safety scan (analyse van voedselveiligheid, arbo en milieu in de keten).

Kosten en deelname
De themadag wordt gehouden op donderdag 22 maart 2001 bij Dekker in Zoetermeer. De kosten bedragen 155 gulden per persoon, exclusief btw. In deze prijs is begrepen lunch, een reader met een bundeling van een groot aantal artikelen over de onderwerpen en een afsluitende borrel. Bij een eenmalige machtiging geldt een korting van 25 gulden. Voor opgave en meer informatie: Anita van Drimmelen, telefoon 0174-282828, e-mail a.l.van.drimmelen-ranke@dlv.agro.nl

De themadag "Ketens, logistiek en ICT in de groenten- en fruitsector" wordt georganiseerd door het project "Ketenkennis = Ketenkracht". In dit project werken samen: Productschap Tuinbouw, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Transport en Logistiek Nederland, Nederlands Verpakkingscentrum, Wageningen Universiteit, KLICT en DLV Adviesgroep.