Nederlandse Taalunie

2 februari 2001

Conferentie over taal- en spraaktechnologie brengt aanbieders en gebruikers bij elkaar

Op 22 maart 2001 vindt in Eindhoven een Vlaams-Nederlandse conferentie plaats over taal- en spraaktechnologie (TST). Het centrale thema is `de gebruiker in beeld'. Gerenommeerde bedrijven geven tijdens de conferentie een overzicht van de laatste stand van zaken in TST. Daarnaast komen gebruikers van deze technologie aan het woord. Wat zijn hun behoeften, en wat heeft TST hun nu en in de toekomst te bieden?

De conferentie is enerzijds bedoeld voor bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van e-commerce en van toerisme en waarvoor TST bijvoorbeeld interessant kan zijn bij het opzetten van spraakgestuurde meertalige elektronische diensten. Anderzijds is ze bedoeld voor organisaties die onderzoek doen in TST en die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van Europese technologiesubsidies op dit gebied. Ook organisaties met een meer algemene belangstelling voor de huidige en toekomstige mogelijkheden van TST zijn welkom.

De conferentie wordt georganiseerd in het kader van het met Europees geld gefinancierde project Euromap, dat tot doel heeft een brug te slaan tussen het wetenschappelijk onderzoek in TST en `de markt'.

De organisatie is in gezamenlijke handen van de Nederlandse Taalunie, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, het agentschap Senter van dit ministerie, het Nederlandse wetenschapsfonds NWO, het Europese TST-netwerk ELSNET, de Administratie voor Wetenschap en Innovatie (AWI) van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse wetenschaps- en technologie-instituut IWT.

De toegang tot de conferentie is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Poortvliet (Senter/EG-Liaison), telefoon +31 (0)70 361 02 50, of (vanaf 15 februari) met Lisanne Teunissen (Nederlandse Taalunie), telefoon +31 (0)70 346 95 48.

Het volledige programma vindt u binnenkort op deze website.



© Nederlandse Taalunie