Gemeente Den Haag


2001-03-13: Financiële steun voor sportclubs en -vrijwilligers

Het College van burgemeester en wethouders trekt, op voorstel van wethouder Stolte van Sport, jaarlijks 7 ton uit voor de versterking van verenigingen. Tevens worden de topsport en vrijwilligers in de sport ondersteund. Dit staat in het voorstel dat B&W vandaag hebben aangenomen.

Het voorstel is een uitvloeisel van de sportnota Beweegredenen die door de Raad is vastgesteld.
Daarin zijn verbeteringen en versterkingen van het Haagse sportbeleid beschreven.

Op basis van deze nota wordt nu voorgesteld twee ton beschikbaar te stellen voor initiatieven van sportverenigingen ter verbetering en ondersteuning van hun organisatie. Verder is er f. 70.000,- beschikbaar voor een pilot met twee buurtsportverenigingen, waarvan het de bedoeling is dat bewoners actief aan sport gaan doen.

Een ton is bestemd voor het op richten van een Gilde voor de sport, sport in het voortgezet onderwijs en het beheer en toezicht van sportvoorzieningen. Het Gilde bestaat uit deskundigen op diverse terreinen waar sportverenigingen een beroep op kunnen doen. Het geld voor sport in het voortgezet onderwijs is bestemd voor uitbreiding van het budget voor topsporttalenten van het Segbroek College en voor het sportplan van het Johan de Witt College. Verder wordt voorgesteld f 195.000,- te bestemmen voor de topsport-promotieorganisatie Sportstad Den Haag en het Olympisch Steunpunt Regio Den Haag.

Het voorstel komt aan de orde in de vergadering van de Raadscommissie Sport, Promotie en Media- en informatiebeleid op 22 maart.

13 maart 2001

last update: 13 maart 2001 ;pag.: 6368; auteur: 77 13 maart 2001 - pag. 6368 - 77