Persbericht d.d. 21 maart 2001

Safari Beekse Bergen sluit tijdelijk park

In verband met de zeer besmettelijke ziekte Mond -en Klauwzeer heeft de directie van Beekse Bergen besloten Safari Beekse Bergen in ieder geval de eerst komende 72 uur te sluiten voor al het publiek. Deze 72 uur gaan in op donderdagochtend 22 maart vanaf 09.00 uur.

Het hanteren van deze "stand still" periode, in agrarische wereld een norm, wordt toegepast om de kans op besmetting bij onze dieren maar ook bij dieren bij de ons omringende veehouderijen zoveel mogelijk te verkleinen. Er is op dit moment geen sprake van een besmetting of een besmetting in de directe omgeving.

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid of de 72 uur voldoende is of dat deze periode verlengd zal moeten worden. Safari Beekse Bergen blijft de adviezen die door het ministerie worden gegeven volgen. Mochten zich wijzigingen in de situatie voordoen dan zal Safari Beekse Bergen zich melden via de media.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Pr en Publiciteit Beekse Bergen; 013-5490016.