Gemeente Weert

7 maart 2001
BEWONERSAVOND OVER HOE SOCIAAL VEILIG IS KEENT?

Voor bewoners van de wijk Keent wordt vrijdagavond 23 maart a.s. een bijeenkomst belegd met als thema Hoe sociaal veilig is de wijk Keent?. De avond is georganiseerd door de werkgroep Sociale Veiligheid Keent. Daarin hebben vertegenwoordigers zitting van de gemeente, woonmaatschappij BALANS, de wijkraad en enkele bewoners van de wijk. De avond vindt plaats in zaal Old Dutch aan de Kerkstraat 38 en begint om 19.30 uur.

De bijeenkomst is vooral bedoeld om de bewoners van Keent uitleg te geven over de mate van sociale veiligheid in de wijk. Dat wordt uitgelegd aan de hand van de vorig jaar verschenen Veiligheidsrapportage 2000. Hoe ten opzichte van de rest van Weert - sociaal veilig of onveilig Keent is, wordt daarin beschreven.

Het is er de organisatoren om te doen over het onderwerp met de aanwezigen van gedachten te wisselen. Besproken wordt ook hoe sociaal onveilige plekken in de wijk kunnen worden aangepakt. Ook hoe men zelf vormen van criminaliteit kan voorkomen, bijvoorbeeld door samen met de buren buurtpreventie-activiteiten te organiseren.