Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Omroep Rijswijk TV besteedt aandacht aan Jongerendebat

Rijswijk, 19 maart 2001

Via het Rijswijkse kabelnet wordt op vrijdagavond 23 maart a.s. een beeldverslag uitgezonden van het Jongerendebat dat afgelopen vrijdag in het kader van de toekomstvisie in het Rijswijkse stadhuis werd gehouden.
De uitzending is te zien van 19.00 tot 20.00 uur bij de lokale Omroep Rijswijk via kanaal 51-. Deze uitzending wordt herhaald op zondagavond 25 maart om 21.00 uur.

Op vrijdagmiddag 16 maart jl. was het de beurt aan de jongeren om in de raadzaal van het Rijswijkse stadhuis eens haarfijn uit te leggen hoe Rijswijk er in 2015 uit zou moeten zien.
Het doel van het jongerendebat was om raadsleden samen met jongeren te laten discussiëren over een toekomstvisie voor Rijswijk. Onderwerpen waren bijvoorbeeld: vrijetijdsbesteding, ruimtelijke ordening, onderwijs en werk. Vanuit onder meer het voortgezet onderwijs in Rijswijk is een groep van in totaal 24 jongeren bereid gevonden om aan het debat deel te nemen.
De jongeren variëren in leeftijd van 12 tot 23. Zij gingen in debat met burgemeester Van der Wel en een delegatie van zes raadsleden (één per fractie). Het levendige debat boeide van het begin tot het eind. Een uitvoerige samenvatting van het debat wordt door de Stichting Omroep Rijswijk aanstaande vrijdag uitgezonden op tv-kanaal 51- van het Rijswijkse kabelnet.

De gemeente Rijswijk is bezig met het ontwikkelen van een toekomstvisie voor Rijswijk. Het gaat erom hoe Rijswijk er over 15 jaar uit zou moeten zien. De gemeente is natuurlijk niet de enige met ideeën over de toekomst en wil doorom graag in gesprek met bewoners, gebruikers van voorzieningen, bedrijven en organisaties in de stad. Vorig jaar zijn er diverse discussiebijeenkomsten gehouden in Rijswijk in het kader van de toekomstvisie voor Rijswijk. Hierbij zijn met name de volwassenen aan bod gekomen. De gemeente vindt het belangrijk dat niet alleen volwassenen, maar ook jongeren hun stem laten horen. Jeugdigen zijn immers ook direct belanghebbenden bij voorzieningen en beleid en hebben ervaringen en ideeën hoe bepaalde zaken kunnen worden aangepakt.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.