Politie Amsterdam-Amstelland

Snelheidscontrole
21-3-2001. Gistermiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Kamperfoelieweg en de Molenaarsweg. In totaal zetten de agenten 22 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Supermarkt overvallen
21-3-2001. Twee gewapende mannen hebben gisteravond een supermarkt aan de Helmholtzstraat overvallen. Het duo bedreigde enkele personeelsleden met een vuurwapen en een mes en eiste geld. Nadat de overvallers geld uit een kassalade hadden weggegrist gingen ze er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.



Arrestaties wapenvondst
21-3-2001. Het Kernteam Amsterdam-Amstelland Gooi & Vechtstreek heeft na de vondst van een container, waarin onder andere springstof, vuurwapens en drugs zijn aangetroffen, twee arrestaties verricht. Betrokkenen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam.

Meer lezen...



Schietpartij Diemen
22-3-2001. Bij een schietpartij op Meerkoet in Diemen is gisteravond een ongeveer 30 tot 35-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer werd in zijn voertuig door nog onbekende schutter(s) onder vuur genomen. Hij overleed vrijwel direct. Het gaat mogelijk om een afrekening. De politie is met 10 rechercheurs een onderzoek gestart.





Hardrijders beboet
22-3-2001. Gistermorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Amsteldijk. Van de gecontroleerde automobilisten gingen 14 snelheidsovertreders op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 kilometer per uur. Op de Amsteldijk geldt een maximumsnelheid van 50.

Op de Spaklerweg gingen gistermorgen 27 snelheidsovertreders op de bon. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 75 kilometer per uur, waar 50 mag worden gereden.



Overvallen
23-3-2001Twee gehelmde overvallers hebben donderdagmiddag een sigarenzaak aan de Archimedesweg overvallen. Ze dreigden met een mes en maakten geld, telefoon- en buskaarten buit. Er raakte niemand gewond. De overvallers verdwenen op een brommer.

Hoofdweg
De twee overvallers die gisteravond rond halfnegen toesloegen bij een videotheek aan de Hoofdweg, kwamen van een koude kermis thuis. Het personeel pikte het niet met als gevolg dat er een schermutseling ontstond. Dat de daders met een mes dreigden, maakte kennelijk weinig indruk. Ze werden de zaak uitgewerkt en moesten zonder buit vertrekken.



Brand snackbar
22-3-2001. Vanmorgen is brand uitgebroken in een snackbar in de Van Woustraat. De vermoedelijke oorzaak van de brand is vlam in de pan. Een 34-jarige schoonmaker probeerde de brand in de frituurpan nog te blussen, maar maakte de fout dit met water te doen. Het kokende vet spatte over de man heen. Het slachtoffer is met tweedegraads brandwonden in een brandwondencentrum opgenomen. Twee bewoners van een naastgelegen pand werden ter plaatse aan ademhalingsmoeilijkheden behandeld. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de brand.

Tegen boom
23-3-2001Met een 31-jarige automobilist die rond middernacht op de Muiderstraatweg in Diemen tegen een boom reed, is waarschijnlijk van alles mis. De rijbewijsloze chauffeur had drank en mogelijk ook drugs gebruikt en weigerde medewerking aan een blaas- of bloedproef. De man bleek ook in het bezit van een papiertje met pincodes. Eén van de pincodes behoort toe aan iemand van wiens rekening geld is verdwenen. Hoe het precies zit, is nog niet duidelijk. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


Aanrijding met
23-3-2001In de Marnixstraat botste een 26-jarige motorrijder gisteravond op een kerende auto. De 45-jarige bestuurder zag de motor niet aankomen. De motorrijder ging tegen de grond en liep diverse verwondingen op. Hij klaagde met name over zijn schouder. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Messentrekker (67)
23-3-2001Gisteravond is in de Utrechtsestraat een 67-jarige man aangehouden in verband met zware mishandeling en/of poging tot doodslag. Hij wordt verdacht een 35-jarige Amsterdammer tijdens een verkeersruzie in zijn nek of keel te hebben gestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld en bleek gelukkig niet al te zwaar gewond.
Het steekincident vond rond 20.00 uur plaats. De verdachte, een muzikant, had zijn auto in de Utrechtsestraat geparkeerd en laadde zijn instrumenten uit. Aangezien er vlakbij nog een auto geparkeerd stond, was de doorgang vrij krap. Een tegemoetkomende auto kon er niet door. Het slachtoffer stapte uit en vroeg de muzikant een klein stukje verder te rijden. Toen deze daarop niet inging, pakte het slachtoffer een trommel uit de verzameling instrumenten en zette deze demonstratief voor de auto van de muzikant. Hierop trok deze een mes en maakte een steekbeweging. Getuigen zorgden ervoor dat de verdachte niet weg kon komen. De politie arresteerde hem ter plaatse.

Steekpartij Mussenstraat
22-3-2001. Bij een steekpartij in de Mussenstraat is vannacht een 20-jarige man uit Amsterdam-Noord overleden. Het slachtoffer liep meerdere messteken op en overleed in een ziekenhuis. De messentrekker, een nog onbekend persoon, is voortvluchtig. Naar de achtergrond van de steekpartij is de politie met 12 rechercheurs een onderzoek gestart.