Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 23-03-2001 Mediaberichten 23 maart (12.00 uur)

REGIO Snelheidscontroles

VENLO Tijdens snelheidscontroles op de Kaldenkerkerweg op donderdagmiddag zijn 340 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 2155 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BAARLO - Tijdens snelheidscontroles in het kader van het project Samen minder op de Napoleonsbaan Noord op donderdagmiddag zijn 127 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1425 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

WEERT Verkeerscontrole

WEERT Tijdens een verkeerscontrole op de Ringbaan Noord op donderdagmiddag zijn in totaal 2 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel.

VENLO Winkeldief aangehouden

VENLO Een 25-jarige man uit Venlo is donderdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Vleesstraat op verdenking van diefstal van een pakje condooms ter waarde van fl. 11,95. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een boete opgelegd in het kader van snelrecht van fl. 325,-.

WEERT Dronken chauffeurs

WEERT Een 41-jarige automobilist uit Weert is vrijdagmorgen rond 0.30 uur aangehouden op het Deken Sourenplein met teveel drank op achter het stuur. Na ademanalyse op het politiebureau kreeg de man een rijverbod opgelegd voor een uur. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Even later werd een 24-jarige automobilist uit Weert aangehouden op de Herenhuisstraat met teveel alcohol op achter het stuur. Na ademanalyse kreeg hij een rijverbod opgelegd voor zes uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

ROERMOND Aanhoudingen

ROERMOND Een 16-jarige jongen uit Herten en een 17-jarige jongen uit Roermond zijn onlangs aangehouden op verdenking van straatroof. De beide verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd samen op 9 maart van dit jaar een 17-jarige jongen uit St. Odilienberg te hebben beroofd van zijn fiets en GSM op de Kloosterwandstraat. Een derde verdachte in deze zaak, een 16-jarige jongen uit Roermond, was al eerder aangehouden door de politie. De 16-jarige wordt ook verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging van een 19-jarige man uit Herten 12 maart jongstleden op de Hammerveldlaan. De verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de Officier van Justitie.