Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 23-03-2001 Mediaberichten 23 maart (15.45 uur)

HERKENBOSCH Gewapende overval

HERKENBOSCH Bij een bedrijf aan de Veldweg heeft donderdagmiddag rond 17.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden. De overvaller kwam bij de 34-jarige medewerker van het bedrijf onder bedreiging van een vuistvuurwapen om werk vragen. Het slachtoffer wordt daarop gedwongen om op de grond te gaan liggen en wordt met tape gekneveld. De overvaller doorzoekt het kantoor en neemt daarbij een aanzienlijk geldbedrag mee. De medewerker krijgt daarna nog een aantal tikken met een stroomstootwapen waarna de overvaller verdwijnt. Het betreft een man van ongeveer 30 35 jaar, circa 1.70 m. lang, met een Oosteuropees uiterlijk. Hij heeft een normaal tot krachtig postuur en donker haar. Hij droeg een gebreide zwarte muts en een donder jack, hij was ongeschoren en had opvallend witte tanden. Hij sprak gebrekkig Nederlands. De politie stelt een nader onderzoek in.

REGIO Berovingen

NEER Een 80-jarige vrouw is donderdagmiddag rond 16.00 uur in haar woning beroofd van haar sieraden en een geldbedrag van meerdere honderden guldens. Een onbekende man kwam bij haar aan de deur om de water- en gasmeter op te nemen. Hij droeg een blauwe overall en zwarte werkschoenen. Hij was ongeveer 40 jaar oud en sprak ABN. De vrouw liet de man binnen maar moest diverse keren op en neer lopen om waterkranen open en dicht te draaien en een emmer water te vullen. Nadat de onbekende man was verdwenen bemerkte de vrouw de vermissing. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van het voorval of naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen. Mogelijk zijn er meer mensen slachtoffer geworden van deze verdachte. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Heythuysen telefoonnummer 0900-88 44. De politie adviseert om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen en dat ook goed te bekijken. Tevens geeft zij als advies geen onbekenden binnen te laten zonder een tevoren telefonisch gemaakte afspraak en te chequen of zij een herkenbare auto van het bedrijf bij zich hebben.

ARCEN Een 76-jarige vrouw is donderdagmorgen rond 09.30 uur in haar woning beroofd van sieraden en een geldbedrag van meerder tientjes. Ook bij haar kwam een onbekende man om het gas en water op te nemen. Hij had een lichtgetinte huid, was ongeveer 1.70 m. , had zwart kort stekelig haar en was ongeveer 30-35 jaar oud. Hij zag er verzorgd uit en had een normaal postuur, droeg zwarte schoenen, een lange zwarte jas en een zwarte broek. Hij sprak Nederlands. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of zij die meer informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Arcen, Velden, Venlo-Oost, telefoonnummer 0900-88 44.