NHG blijft EVS stand alone onderhouden

23 maart 2001

Het NHG heeft besloten over te gaan tot het structureel updaten van de EVS stand alone die werd uitgebracht tijdens het NHG-Congres 2000.

Inmiddels zijn er meer dan vijfduizend exemplaren van de cd-rom verspreid. De reacties daarop waren zeer stimulerend. Er bleken meer gebruiksmogelijkheden te zijn dan vooraf voor mogelijk werd gehouden: ook in de opleidingssfeer blijkt men dankbaar gebruik te maken van de NHG-richtlijnen die op de EVS stand alone bijeen zijn gebracht. De vraag die ons vaak bereikte was of het NHG in de toekomst alle aanvullingen en wijzigingen eveneens digitaal ter beschikking zou stellen, waarmee het structureel gebruik een enorme stimulans zou krijgen. Daartoe is inmiddels besloten.

De stand alone van het EVS is tot stand gekomen op initiatief van het NHG en uitgebracht in het kader van het project EVS (Elektronisch voorschrijfsysteem). Op de cd-rom is niet alleen het NHG-Formularium te vinden, maar tevens:
alle NHG-Standaarden;
alle NHG-Patiëntenbrieven;
een verwijzing naar consultaanvullende folders (PC-Infodisk); een aanvraagmodule voor het aanvragen van laboratoriumonderzoek; de ICPC-zoekmodule (versie 2000).

Het programma selecteert informatie en adviezen op basis van ingevoerde gegevens over leeftijd, geslacht, klacht of ziekte van de patiënt. Die informatie is met behulp van dit programma binnen enkele muisklikken beschikbaar.

Verdere bijzonderheden over het besluit:
de eerstvolgende update van de stand alone kan worden uitgeleverd per oktober 2001 in de vorm van een nieuwe cd-rom; de updates voor de HIS-bestanden zijn gepland in februari, mei en september van elk jaar, de updates van de stand alone zullen daarmee synchroon lopen;
het streven naar integratie van de SA (althans de inhoud en de functionaliteit daarvan) in de HIS'en wordt onverkort doorgezet omdat dat in functioneel opzicht de voorkeur heeft; in de tussenliggende periode zal onderzoek worden gedaan naar gebruiks-vriendelijkheid, toegankelijkheid en naar aanvullende wensen;
vóór 1-1-2003 zal de uitlevering plaatsvinden tegen vergoeding van de verspreidingskosten, voor de periode daarna zijn de financiële condities die medebepalend zijn voor het uitleveringsbeleid nog niet bekend.

Ga naar : Nieuwspagina van het NHG
Volgend artikel : Inschrijving NHG-Huisarts-Supervisoren en
-Begeleidersopleiding

© copyright NHG 2001 home . index . email/adres . Artsennet