Gemeente Geldermalsen


Mond- en klauwzeer

* Gemeente Geldermalsen

* Landelijk informatienummer

* Telefonische Hulpdienst Agrariërs

Gemeentelijke Actualiteiten

* Regentonactie in Geldermalsen

* Goedgekeurd bestemmingsplan "Het Klaverblad"
* Onherroepelijk bestemmingsplan Buitengebied Tricht 1985, nr.1, herziening 1

* Activiteiten

* Vrijstelling bestemmingsplan "Buurmalsen 2000" (Zijtak 5).
* Kernbezoek Tricht

* Openbare vergadering gemeenteraad

* Informatieavonden over herinrichting wegen
* Wet Milieubeheer

* Renovatie Dr. A. Kuyperweg Beesd

* Vergadering commissie voor bezwaar- en beroepschriften
* Vrijwilligerswerkbeleid - het vervolg
Mond- en klauwzeer

Gemeente Geldermalsen
Voor informatie over mond- en klauwzeer binnen de gemeente Geldermalsen zijn de onderstaande telefoonnummers opengesteld. U kunt tussen 09:00u en 17:00u (ook in het weekend) bellen met de volgende nummers:

0345 - 586607
0345 - 586609

Landelijk informatienummer
Het landelijk informatienummer met betrekking tot de bestrijding van mond- en klauwzeer luidt:

0800 - 1556

Website: www.minlnv.nl

Telefonische Hulpdienst Agrariërs
De Telefonische Hulpdienst Agrariërs is 24 uur bereikbaar voor agrariërs en hun gezinsleden en anderen die behoefte hebben aan emotionele ondersteuning. Het telefoonnummer luidt:

0800 - 0240021

Website: www.agrariers-thd.nl e-mail: thd.agrariers@planet.nl Telefoonnummer kantoor: 038-4213078

Gemeentelijke Actualiteiten

Regentonactie in Geldermalsen

Binnenkort gaat binnen de gemeente Geldermalsen een zogenaamde regentonactie van start. Deze actie is een initiatief van het Waterbedrijf Gelderland en het Zuiveringsschap Rivierenland in samenwerking met het gemeentebestuur.

Het Waterbedrijf en Zuiveringsschap werken aan een aantal projecten om de verdroging van de natuur tegen te gaan. Met deze regentonactie willen zij mensen bewust maken van dit probleem en hen stimuleren om zorgvuldig om te gaan met drinkwater. Regenwater is schoon genoeg om bijvoorbeeld ramen of de auto mee te wassen en de tuin te sproeien.

Maar er is nog een milieuvoordeel te behalen. Door de regenton af te koppelen kan regenwater geïnfiltreerd worden in de bodem. Dit is dubbel voordelig: het grondwater wordt weer aangevuld en het riool en de zuiveringsinstallatie krijgen niet al dit schone water te verwerken. Door regenwater op te vangen en te gebruiken bespaart men kostbaar drinkwater en wordt meegewerkt aan een beter milieu.

Binnenkort wordt binnen de gemeente Geldermalsen huis-aan-huis een folder verspreid met daarin een bestelbon. Deze bestelbonnen zijn ook verkrijgbaar in het gemeentehuis. Inwoners van de gemeente kunnen voor een bedrag van f 99,-- (Euro 44,92) tegen inlevering van de ingevulde bon een totale regentonset (regenton met deksel en kraantje, een onderzetblok en overloopstuk) afhalen. De ton is gemaakt van materiaal dat gerecycled kan worden. Door een speciale manier van produceren is de ton slagvast en heeft daardoor een lange levensduur.

Afhaalmogelijkheden regenton:


· Gemeentewerf Geldermalsen, Rijnstraat 20

* Zaterdag 28 april, van 9.30 tot 13.30 uur
* Woensdag 2 mei, van 15.00 tot 16.00 uur

· Gemeentewerf Beesd, Industrieweg 30

* Zaterdag 12 mei, van 9.30 tot 12.30 uur
* Woensdag 16 mei, van 15.00 tot 16.00 uur
Goedgekeurd bestemmingsplan "Het Klaverblad"

* Bekendmaking : artikel 28 lid 6 Wet op de Ruimtelijke Ordening
* Ter inzage : het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland van 30 januari 2001, nr. RE2000.64625 tot goedkeuring van het bij raadsbesluit van 27 juni 2000, nr. 4, vastgestelde bestemmingsplan "Het Klaverblad", alsmede het bestemmingsplan zelf, met bijbehorende stukken Inzagetermijn : zes weken, met ingang van maandag 26 maart 2001.

* Toelichting : het plan heeft betrekking op de voormalige school aan de Roodseweg te Rumpt. Het plan voorziet in een planologische regeling voor het voormalige schoolgebouw en de bijbehorende gronden gelegen ten oosten van de kern Rhenoy in de gemeente Geldermalsen (Roodseweg te Rumpt). Dit omdat de school niet langer meer als zodanig in gebruik is.

* Beroep : gedurende de inzagetermijn kan tegen bovengenoemd besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld door degenen die ingevolge artikel 27 WRO tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen hebben ingebracht tegen het vastgestelde plan alsmede door een belanghebbende die kan aantonen dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die bevoegd is beroep in te stellen, is binnen de beroepstermijn tevens bevoegd om naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit omtrent goedkeuring niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist

* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686
* Datum publicatie : 22 maart 2001

Onherroepelijk bestemmingsplan Buitengebied Tricht 1985, nr.1, herziening 1

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken bekend dat het bestemmingsplan "Buitengebied Tricht 1985, nr. 1, herziening I" onherroepelijk is geworden. Het plan heeft betrekking op het gebied "Buitengebied Tricht" en het daarbinnen gelegen terrein aan de Linge tegenover het dorp Deil. Het plan heeft tot doel het geldende bestemmingsplan aan te passen aan de gewijzigde activiteiten van het pijpleidingenbedrijf met bijbehorende faciliteiten en installatiewerken voor de olie-, gas- en procesindustrie. De wijzigingen van de bedrijfsactiviteiten omvatten de toevoeging van de productie van rioleringskousen en een ruimere kantoorfunctie. Het onherroepelijke bestemmingsplan ligt met ingang van 26 maart 2001 ter inzage bij de Vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag bovendien van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Geldermalsen, 22 maart 2001 Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Activiteiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend aan:

* Voetbal vereniging Rhelico voor het houden van de jaarlijkse rommel- en attractiemarkt op 24 mei a.s. op het sportcomplex van v.v. Rhelico aan de Boutensteinseweg te Rumpt van 9.00 tot 17.00 uur.

* Rotary Club Geldermalsen voor het houden van de curiosamarkt op 28 april a.s. in de veiling te Geldermalsen van 9.00 tot 16.00 uur.
* Gezamenlijke Diakonieën Herv. en Geref. Kerken te Geldermalsen voor het houden van de Diaconale jaarmarkt op 9 juni a.s. op het Marktplein en de Korte Kerkstraat te Geldermalsen van 6.00 tot 18.00 uur.

* Kerkvoogdij Ned. Herv. Gemeente van Enspijk voor het houden van de jaarlijkse Dorpsmarkt op zaterdag 16 juni a.s. in de Dorpsstraat/Lepelstraat te Enspijk van 17.00 tot ca. 21.00 uur.
* Stichting Triathlon Beesd voor het organiseren van de 16e triathlon op zaterdag 30 juni a.s. te Beesd van 14.00 tot ± 17.30 uur.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar. Vrijstelling bestemmingsplan "Buurmalsen 2000" (Zijtak 5). Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de voornemen om op verzoek van T. van Steenis, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan "Buurmalsen 2000" om het vergroten van een woning op het perceel Zijtak 5 te Buurmalsen mogelijk te maken.

* Datum publicatie : 22 maart 2001.
Kernbezoek Tricht

* Datum: woensdag 11 april 2001

* Tijd 20.00 uur

* Plaats: Dorpshuis Tricht De inwoners van Tricht ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

Openbare vergadering gemeenteraad

* Datum: dinsdag 27 maart 2001

* Tijd: 20.00 uur

1. Notulen 30 januari en 20 februari 2001

2. Mededelingen

3. Ingekomen stukken

4. Vaststelling 28e wijziging Car/Uwo

5. Beslissing op bezwaarschrift tegen plaatsing pand Hoogeindseweg 1 te Gellicum op gemeentelijke monumentenlijst
6. Idem m.b.t. pand Lingedijk 80 te Tricht
7. Wijziging gemeentelijk speelautomatenbeleid
8. Toepassing procedureverordening planschadevergoeding 1999 t.b.v. de familie Hol

9. Idem t.b.v. de familie Van den Ham

10. Idem t.b.v. mevrouw Sturm

11. Afwijzing planschadeverzoek van de families Van Beusekom en Gilbers

12. Wijziging verordening 'Premiebeleid en vrijlating van inkomsten gemeente Geldermalsen 1998'

13. Beschikbaarstelling krediet in verband met de 1e inrichting voor de uitbreiding van de nieuwbouw Scholengemeenschap 'de Lingeborgh'
14. Vaststelling 6e wijziging 'Legesverordening 1998'
15. Aanpassing van de tijdbestedingsnorm van wethouder A. van Doorn
16. Rondvraag

De openbare vergaderstukken liggen voor belangstellenden gedurende de normale openstellingstijden van het gemeentehuis ter inzage (vooraf melden bij Voorlichting).

Spreekrecht:

* gedurende 10 minuten voorafgaande aan de vergadering: leiding de heer J. Holland, fractieleider van de SGP;

* direct voorafgaande aan de behandeling van een agendapunt: vooraf melden bij de voorzitter.

Informatieavonden over herinrichting wegen

Verschillende wegen in de kern Geldermalsen staat een herinrichting te wachten. Tijdens speciale informatieavonden in het gemeentehuis wil het gemeentebestuur de aanwonenden en andere belangstellenden informeren over wat er precies gaat gebeuren. Hieronder een overzicht:
1. Thorbeckestraat Informatieavond: maandag 9 april 2001, 19.30 uur Informatie: afd. Gemeentewerken, dhr. W. v.d. Werken, tel. 586695
2. Dahliastraat Informatieavond: maandag 9 april 2001, 21.00 uur Informatie: afd. Gemeentewerken, dhr. W. v.d. Werken, tel. 586695
3. Joh. van Oldenbarneveldtstraat Informatieavond: dinsdag 10 april 2001, 19.30 uur Informatie: afd. Gemeentewerken, dhr. G. Snel, tel. 586748

4. J.F. Kennedylaan Informatieavond: dinsdag 10 april 2001, 21.00 uur Informatie: afd. Gemeentewerken, dhr. Chr. van Boxtel, tel. 586751

Wet Milieubeheer

Besluit nadere eis

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een nadere eis te verbinden aan de geluidvoorschriften die op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer gelden voor het Bouw- en aannemersbedrijf W. Middag, dat wordt gevestigd aan de Prinses Beatrixstraat 2 te Acquoy. Het besluit houdt in dat een lagere grenswaarde gaat gelden voor het langtijdgemiddelde geluidniveau in de dagperiode dan in het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer is aangegeven.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen naar aanleiding van dit besluit binnen 6 weken na de bekendmaking daarvan, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, tel. 0345-586611. Bij verzending van het bezwaarschrift per post moet u het voor het einde van deze termijn ter post bezorgen (bepalend daarbij is de datum van de poststempel); het is dan bovendien noodzakelijk dat het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

* de naam en het adres van de indiener;

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

* een duidelijk omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).

Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt in principe de genomen beslissing. Het kan zijn dat deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage, tel. 070-3624871. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u griffierecht betalen. Voor natuurlijk personen is dit ¦ 225,--.
* Inzage stukken Alle toelichtende stukken liggen vanaf 23 maart 2001 gedurende zes weken tijdens openstellingstijden in het gemeentehuis bij de vakbalie Bouwen & Wonen ter inzage.
* Inlichtingen: Vakbalie Bouwen en Wonen, tel 0345-586686.
* Geldermalsen, 22 maart 2001.
Renovatie Dr. A. Kuyperweg Beesd

Oorspronkelijk was het gemeentebestuur van plan het gedeelte van de Dr. A. Kuyperweg te Beesd, gelegen tussen de aansluitingen met de Schuttersweg en de Veerweg, in het vorig najaar te renoveren. Op verzoek van omwonenden en fruittelers is dit plan over de jaarwisseling heen getild. De werkzaamheden gaan nu van start in de laatste week van maart (week 13).

Uitvoering: Verlaat Wegenbouw uit Hardinxveld Giessendam Duur: ongeveer zes weken (omwonenden zullen over de exacte fasering nader worden geïnformeerd) Uitvoerder: dhr. B. de Jong, tel. 06-53708138 Gemeentelijk opzichter: dhr. J. Brok, tel. 0345-586749

Omleidingsroutes zullen tijdig worden aangegeven.

Vergadering commissie voor bezwaar- en beroepschriften

De voorzitter van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften brengt ter openbare kennis dat op dinsdag 27 maart 2001 op het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen de volgende bezwaarschriften in haar openbare vergadering zullen worden behandeld:

* Om 19.15 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 18 januari 2001, tot verlening van een bouwvergunning op het perceel Lingedijk 83 te Geldermalsen.

* Om 20.00 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2001, inhoudende de weigering om ontheffing te verlenen van de (gedeeltelijk) gesloten verklaring van de Sonsbrug tussen de zijwegen Molenkade en Lieflandseweg te Acquoy.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken, liggen voor belanghebbenden en gemachtigden ter inzage vanaf heden tot en met 27 maart 2001 vanaf 09.00 tot 12.00 uur bij de vakbalie bouwen en wonen in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen.

Geldermalsen 19 maart 2001. De voorzitter van de commissie voornoemd, mr W.J. Wierda.

Vrijwilligerswerkbeleid - het vervolg

Het afgelopen jaar is er door het gemeentebestuur en vele vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen nagedacht over de vormgeving van een zogenaamd vrijwilligerswerkbeleid. Twee grote werkconferenties in het gemeentehuis hebben uiteindelijk geleid tot een zestiental concrete actiepunten.Tijdens de tweede conferentie zijn duidelijk de prioriteiten aangegeven, wat moet eerst en wat kan later. Die actielijst is vervolgens voorgelegd aan de politiek want het is immers nog steeds de gemeenteraad die, vanuit een eigen verantwoordelijkheid, het besluit moet nemen.

Op basis van het inmiddels genomen raadsbesluit staan voor 2001 de volgende zaken op het programma:

* het waar mogelijk vereenvoudigen van het proces rond subsidieverlening;

* het, in samenhang met het sociale activiteringsbeleid, inrichten van een steunpunt voor vrijwilligerswerk;

* verbetering/uitbouw van een adequate communicatiestructuur;
* stimulering van samenwerking tussen verschillende instellingen en organisaties.

Het zal duidelijk zijn dat de eerste twee punten sneller een concreet meetbaar resultaat zullen opleveren dan de laatste twee. Opnieuw is het de bedoeling de vrijwilligers(organisaties) vanaf het begin bij alles te betrekken al zal dat minder intensief gebeuren dan bij de toestandkoming van het vrijwilligerswerkbeleid het geval is geweest.

De totstandkoming van dit beleid heeft plaatsgevonden aan de hand van een, zoals dat zo mooi heet, interactief proces. Uit de vele positieve reacties blijkt een brede waardering voor de gekozen opzet. Het komt nu op de vertaalslag in praktische zin aan


1. Gemeente Geldermalsen, hoek Rijksstraatweg/Den Bommel Meteren het omvormen van 3 wilgen en 1 populier tot te knotten bomen;
2. I. Bosma-Lindeman, Rijksstraatweg 23 Geldermalsen; het kappen van een kastanje met toestemming tot het direct vellen. Gelet op de slechte conditie van de boom, de rotte plekken op cruciale plaatsen in de stam en de zware takken is het noodzakelijk dat deze boom met spoed verwijderd wordt, in verband met de veiligheid van de verkeersdeelnemers op de Rijksstraatweg.
* Datum publicatie: 22 maart 2001

1. A. Jurgens en R. Troost, Achtersteweg 23 te Rumpt, veranderen woning (14 maart 2001);

2. Piet van Meeuwen, Dorpsstraat 39 te Rumpt, veranderen woning/kantoor (15 maart 2001);

3. W.J.v.d.. Burg, Ringelesteinstraat 3 te Deil, oprichten tuinhuisje (16 maart 2001);

4. D. Borgstein, Bulkstraat 30 te Deil, oprichten schuur (16 maart
5. M.G.G. van Rossum, Willemstraat 24 te Geldermalsen, vergroten woning (19 maart 2001);

6. A.J. van Lith, Past. J. van Hovestraat 32 te Beesd, oprichten dakkapel (16 maart 2001);

7. H. van den Berg, P. Baltusstraat 34 te Beesd, oprichten kasje (19
8. S. Hinfelaar, Willem de Zwijgerweg 109 te Geldermalsen, vergroten woning (19 maart 2001);

9. P.G. Pelt, Kampsedijk 14 te Enspijk, veranderen woning (19 maart
* Datum publicatie: 22 maart 2001

1. NS Railinfrabeheer BV, nabij knooppunt Deil te Deil, oprichten stortpomp (22 maart 2001);

2. Fam. Schulting- van Dommelen, Lingedijk 87 te Rhenoy, oprichten berging/schaapskooi (22 maart 2001);

3. H. Verbeek, Hooge Hoeven 6 te Geldermalsen, vergroten woning (22
4. R. Hommelberg, Wethouder Klerkstraat 30 te Beesd, vergroten woning (22 maart 2001);

5. M.A. van Osch, A.H.H. Tolhuisenstraat 71 te Meteren, vergroten woning (22 maart 2001);

6. J. Hovens Greve, Deilsedijk 40 te Deil, vergroten woning (22 maart 2001);

7. J.J. Noordijk, Goudrenet 29 te Geldermalsen, vergroten woning (22
8. M. Vink, Koningsweg 62 te Geldermalsen, vergroten woning (22 maart
9. Fam. van Breda, Anna Paulownastraat 1 te Geldermalsen, vergroten garage/berging (22 maart 2001);

10. V.T.M., Bosmanskamp 10-12 te Geldermalsen, vergroten bedrijfsruimte (22 maart 2001);

11. H. van Brenk, Prinses Beatrixweg 25 te Geldermalsen, vernieuwen garage (22 maart 2001);

12. J.P. Verhoeks, Benedeneindseweg 5 te Deil, oprichten carpost (22 maart 2001);

13. J.A. Gideonse, Past. J. van Hovestraat 69 te Beesd, vergroten woning (22 maart 2001);

14. L. van Sterkenburg, J.H. Lievense- van Herwaardenstraat 6 te Meteren, oprichten tuinhuisje (22 maart 2001);
15. H.M. van Bommel, Burg. J.W. Hondelinkstraat 47 te Beesd, vergroten berging (22 maart 2001);

16. F.C.T. Stelder, Tuindorp 29 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (22 maart 2001);

17. J. van Zuijdam, Burg. von Geusauweg 10 te Geldermalsen, oprichten berging (22 maart 2001);

18. E.P. Rijnsewijn, 25 Junistraat 4 te Tricht, oprichten dakkapel (22 maart 2001);

19. H.M. van Dusseldorp, Broeksteeg 2 te Tricht, oprichten dierenverblijf (22 maart 2001);

20. A.J. Heikoop, Tuindorp 25 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (22 maart 2001);

21. A.H.F. Verwoert, De Schakel 7 te Geldermalsen, oprichten berging (22 maart 2001);

22. C. de Bruin, De Schakel 5 de Geldermalsen, oprichten berging (22 maart 2001);

23. C. van Santen, Pr. A. Alexanderstraat 23b te Deil, oprichten tuinhuisje (22 maart 2001);

24. P.L. Pouw, P. Baltusstraat 4 te Beesd, oprichten tuinhuisje (22 maart 2001);

25. P.C. Vereijken, Burg. Verweijlaan 62 te Geldermalsen, vergroten woning (22 maart 2001);

* Datum publicatie: 22 maart 2001.