Koninklijke Luchtmacht topsportpartner Gravenstijn

GILZE RIJEN De Koninklijke Luchtmacht is met ingang van 13 maart topsportpartner van judoka Deborah Gravenstijn geworden. De nummer vijf van de Olympische Spelen van Sydney in de klasse tot 52 kilogram, is op die datum op de vliegbasis Gilze-Rijen officieel in dienst getreden als fysiotherapeut.

De overeenkomst met de Koninklijke Luchtmacht geldt voor de duur van vier jaar en wordt op zondag 1 april tijdens de derde en laatste dag van het Open Nederlands kampioenschap judo in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam in het bijzijn van een of meer hoge luchtmachtvertegenwoordigers met handtekeningen bekrachtigd. Tijdens dat evenement maakt Gravenstijn haar rentree op de mat. Na eerder het Open Tsjechische kampioenschap in de klasse tot 57 kilogram in Praag op haar naam te hebben geschreven, moest de judoka door een blessure aan haar linkerknie onlangs afzeggen voor het Open Poolse titelstrijd.

Op vliegbasis Gilze-Rijen krijgt Gravenstijn, door de NOC*NSF-status van A-sporter, de gelegenheid om maximaal vijftig procent van haar werkweek als fysiotherapeut te besteden aan training op de sportschool van Jan de Rooy in Goirle en deelname aan nationale en internationale wedstrijden. In het verleden is bij judoka Ben Sonnemans en vooral Olympisch kampioen Mark Huizinga het nut van een dergelijke constructie reeds aangetoond. Door haar baan bij de Koninklijke Luchtmacht zal Gravenstijn haar woonplaats Spijkenisse binnenkort verruilen voor het Belgische Weelde.

De judoka sloot onlangs ook al een contract af met Matsuru uit Berkel en Rodenrijs. Het sportmerk verwierf zich tot juni 2002 het recht om een lijn judokleding Deborah Gravenstijn op te zetten en te verkopen.