NUON

NUON STOPT MET VITESSE; CLUB KRIJGT RUIMTE VOOR HERSTEL

Amsterdam, 23 maart 2001

Nuon heeft besloten haar financiële en bestuurlijke betrokkenheid bij Vitesse te beëindigen, maar tegelijkertijd ruimte te creëren voor een blijvend herstel van de voetbalclub. Deze keuze van Nuon heeft geleid tot een aantal besluiten.

1. Nuon zal haar sponsorcontract vanaf juli 2002 niet verlengen. Om de positie van Vitesse te versterken zal Nuon het sponsorbedrag van ruim 8 miljoen gulden voor het volgende seizoen al op korte termijn betalen. Verder stelt Nuon haar plaats op het shirt direct beschikbaar voor een nieuwe sponsor.

2. Nuon heeft Vitesse 68,4 miljoen gulden aan leningen verstrekt met een strikt aflossingsschema. Nuon zal dit aflossingsschema zodanig herzien dat Vitesse ruimschoots de gelegenheid krijgt haar financiële positie op korte termijn te herstellen.

3. Nuon trekt al haar bestuurders uit de club met directe ingang terug en draagt zorg voor passende vervanging door personen die geen rechtstreekse binding hebben met Nuon.

4. Nuon ondersteunt van harte een door bureau Boer & Croon ontwikkeld plan, opgesteld in opdracht van Nuon, om een onderneming op afstand van Nuon te plaatsen die alle leningen, inclusief zekerheden, rechten en zeggenschap van Nuon krijgt overgedragen. Deze onderneming vormt het platform voor nieuwe investeerders om tot een gezamenlijke exploitatie te komen van Vitesse en Gelredome. Onderzoek toont aan dat een duurzame exploitatie van Vitesse en Gelredome gebaat is bij het uiteindelijk samengaan van beide organisaties en het toetreden van nieuwe investeerders. Zodra dit van Nuon onafhankelijke platform op korte termijn is gevormd, zal Nuon haar leningen, inclusief zeggenschap, rechten en versoepeld aflossingschema, volledig daar aan overdragen. Nuon zal geen aandeelhouder worden in deze onderneming. De leiding van de onderneming komt in handen van Mr. Hans Vrakking. Hij zal vanuit een onafhankelijke positie afspraken maken met gednteresseerde partijen die willen meewerken aan een gezamenlijke ontwikkeling van de voetbalclub en Gelredome. Na de overdracht zal Nuon zijn financiële en bestuurlijke relatie met Vitesse definitief verbreken.

Nuon is verheugd dat de gemeente Arnhem en de Provincie Gelderland bereid zijn het initiatief te steunen, omdat hun steun van vitaal belang is voor de verdere ontwikkeling van het gebied rondom Gelredome.

Nuon en Vitesse hebben 8 jaar lang een sponsorrelatie gehad waar beide organisaties met een positief gevoel op kunnen terugkijken. Nuon is er trots op mede aan de basis te hebben gestaan van de ontwikkeling van de club en behaalde resultaten. Nuon vindt het belangrijk Vitesse ruimte voor herstel te bieden. Nuon beraadt zich op een alternatief voor de sponsoring, die ook in lijn moet liggen met de verdere internationalisering van de onderneming. Intussen gaat Nuon zich verder concentreren op haar kernactiviteiten; levering en marketing van energie, gas, water en aanverwante diensten voor miljoenen klanten in Nederland en een aantal andere kernlanden.