Politiebericht Brabant-Noord: Oss 23-03-2001
Persbericht district Maasland

BRAND IN WONING, Oss

Donderdagmiddag werd er een brand gemeld op een zolder in een woning aan de Heemstra-straat in Oss. Aldaar bleek door een kacheltje op zolder brand te zijn ontstaan. Door de brandweer kon dit snel worden geblust. Uit verder onderzoek bleek dat op de zolder een hennepkwekerij was ingericht. Totaal 240 planten en de daarbij behorende hulpmiddelen, als lampen, afzuigers e.d. zijn in beslag genomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

TOEZICHTHOUDER GESLAGEN, Oss

Donderdagmiddag zijn een 32 en een 33-jarige man uit Oss aangehouden. Het tweetal werd aangehouden omdat ze zich in de Passage in Oss ophielden en daar twee medewerksters van stadstoezicht bedreigden. Ook werd een van de toezichthoudsters door een van de mannen geslagen. De toezichthouders waren ter plaatse gegaan omdat gemeld werd dat het tweetal overlast veroorzaakten en het winkelende publiek lastig vielen. Toen de toezichthouders het tweetal aansprak, bedreigden de mannen hen. Een van hen sloeg daarbij een van de toezicht-houders. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten. Nadat tegen hen proces-verbaal is opgemaakt zijn ze na verhoor later op de avond heengezonden.

INBRAAK AUTO, Oss

Donderdagavond is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Goudmijnstraat in Oss. Een portier van de auto werd opengebroken. De autoradio en een GSM telefoon zijn gestolen.

MAN AANGEHOUDEN, Oss

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige man uit Oss aangehouden. Op de Kar-dinaal de Jongstraat in Oss bedreigde de man enkele politiemensen. Hierop is hij aangehou-den. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij vrijdagmorgen heenge-zonden.

MAN AANGEHOUDEN, Oss

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een 21-jarige vrouw uit Oss aangifte gedaan van mishandeling. Naar aanleiding hiervan is de 30-jarige vriend van de vrouw aangehouden. De man zou de vrouw in de nacht van donderdag op vrijdag hebben mishandeld. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

INBRAAK AUTO, Oss

Vrijdagmiddag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Joannes Zwijsenlaan in Oss. Vanuit de auto werd de autoradio gestolen.