Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-03-2001

2e Persbericht 23 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Brabant Zuid-Oost: Vreemdelingendienst twee dagen gesloten Op 29 en 30 maart 2001 zijn alle locaties van de Vreemdelingendienst in de gehele regio Brabant Zuid-Oost gesloten. Op deze dagen treft de Vreemdelingendienst de noodzakelijke voorbereidingen met betrekking tot de nieuwe Vreemdelingenwet, die op 1 april 2001 van kracht gaat. De Vreemdelingendienst gaat in deze periode haar systemen aanpassen op de nieuwe wetgeving. Dit betekent dat bezoekers op deze dagen niet ontvangen kunnen worden. De Vreemdelingendienst blijft wel telefonisch bereikbaar. Voor zeer urgente zaken, waarbij een uitstel van twee dagen niet toelaatbaar is, blijft een noodvoorziening in bedrijf. Op deze manier kan voor deze zaken een oplossing worden gezocht tijdens de dagen dat de Vreemdelingendienst gesloten is.

Eindhoven: UEFA Cup
Door de politie Strijp is vandaag de heer Th. Maassen gehoord in verband met de diefstal van de replica van de UEFA Cup. Dit naar aanleiding van de aangifte gedaan door P.S.V. in augustus 2000. De Officier van Justitie zal binnenkort de heer Th. Maassen een schikkingsvoorstel doen.

Helmond: Man over zijn toeren
Vrijdagmorgen omstreek 10.10 uur is in een woning aan de Ter Heidestraat een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de over zijn toeren zijnde man, schreeuwend en gooiend met diverse voorwerpen, aan in de woning. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Winkeldiefstal
Vrijdagmorgen om 10.00 uur is op de Dorpsstraat een 34-jarige man uit Helmond aangehou-den. Hij nam daar uit een winkel een slof shag weg zonder deze af te rekenen aan de kassa. Een getuige waarschuwde het winkelpersoneel, waarop de verdachte wegrende. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt EEN proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 11.00 uur trof de politie in een geparkeerde auto op de Smalstraat een 33-jarige man uit Helmond aan. Bij controle bleek de auto te zijn opengebroken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Asten: Inbraak in bouwcontainer
Tussen donderdagmiddag 16.45 uur en vrijdagmorgen 7.10 uur is op een bouwterrein aan de Planker ingebroken in een afgesloten bouwcontainer. Toegang tot de container werd verkre-gen na het wegnemen van schotten en het vernielen van een ruit. Uit de container verdween een faxapparaat.

Asten: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen tussen 8.15 en 9.30 uur is op de Heerbaan een snelheidscontrole gehouden. 238 Voertuigen zijn gecontroleerd. 25 Daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Deurne: Eenzijdig ongeval met gewonde
Vrijdagmorgen omstreeks 10.00 uur raakte op de Vlierdenseweg een 19-jarige automobilist uit Deurne gewond. Hij reed over de Vlierdenseweg in de richting van de Katoenstraat. In een bocht raakte hij door onbekende oorzaak de controle over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal. Hij klaagde over een pijn aan neus en voorhoofd.

Heeze: Diefstal hoge drukspuit
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur is uit een voortuin van een woning aan de Jan Steenlaan een hoge drukspuit weggenomen.

Nuenen: Openbare schennis
Vrijdagmiddag tussen 12.45 en 13.00 uur pleegde op de Vaarle een onbekende automobilist openbare schennis ten overstaan van twee 14-jarige meisjes uit Mierlo. Zij fietsten daar over het viaduct van de Rijksweg. De automobilist reed de meisjes voorbij en stopte even verderop. Toen de meisjes hem passeerden toonde hij zijn geslachtsdeel. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed weg richting Mierlo. Kort daarna stopte de automobilist weer, stapte uit zijn auto en toonde nogmaals zijn geslachtdeel aan de fietsende meisjes. Een van de meisjes nam daarop haar gsm. Hierop stapte de man in zijn auto. Vervolgens keerde hij zijn auto en reed snel weg richting Nuenen.