MANAGEDSTORAGE INTERNATIONAL

Thomas Sweeney benoemd tot president-directeur ManagedStorage

Thomas Sweeney benoemd tot president-directeur van ManagedStorage International Inc.

:: Sweeney brengt unieke visie en jarenlange ervaring in de high-tech business mee naar de toonaangevende Storage Service Provider

Westminster, Colorado, 23 maart - Thomas Sweeney, bekend om zijn zeer succesvolle technologiebedrijven zoals Level 3 Communications, en het oprichten van informatietechnologie- en telecommunicatiebedrijven door Equity Pier, de venture capital firma die hij heeft opgericht, werd vandaag benoemd tot president-directeur van ManagedStorage International.

'De visie van ManagedStorage over het vervoer van opslag naar het centrum van het netwerk ontsluit dezelfde waarde voor opslag die klanten hebben bereikt met snelle internet bandbreedte,' zei Sweeney. 'Supersnelle communicatie-technologieën combineren met verspreide opslag creëert een StorageGrid(TM) dat de beweging van computergebruik op een netwerk zal versnellen.'

Toen ManagedStorage deze opslagservice ontwikkelde, was het doel opslag, computergebruik en toepassingen samen te brengen onder één dak. Sweeney is voorstander van dit ideaal en zijn inbreng in het executive team van ManagedStorage zal ertoe leiden dat ManagedStorage nog sneller tot deze computerconvergentie komt. Door de ervaring van Sweeney met ondernemingen zoals Level 3 Communications, WorldCom, MFS Communications en MCI Communications kan ManagedStorage profiteren van zijn technologische ontwikkeling met behulp van de op de klant afgestemde toonaangevende dienstverlening.

Momenteel gebruiken meer dan 100 klanten de diensten van ManagedStorage bij meer dan 20 Internet Data Centres (IDCs) in Noord-Amerika en Europa. ManagedStorage heeft een contract om opslagfaciliteiten te bouwen in tenminste 50 IDC's tegen het eind van het jaar, gebruikmakend van de allerbeste tape en disk back-up services. ManagedStorage ontwerpt, bouwt en exploiteert ook opslagoplossingen voor particulieren - met controle-instrumenten voor opslag, personeel en technologiemigratie - voor een aantal van 's werelds grootste ondernemingen.

'ManagedStorage staat nu op het hoogste punt van een explosieve bedrijfsgolf,' zei Sweeney. 'Steeds meer bedrijven zien in dat het beheren van een complexe en groeiende dataopslag een taak is die men het beste aan deskundigen kan overlaten die daar al jarenlang ervaring in hebben.'

Sweeney was lid van het oorspronkelijke managementteam bij Level 3 Communications, waar hij senior adjunct-directeur was van Global Marketing en later senior adjunct-directeur van Strategic Alliances. Gedurende zijn carrière heeft Sweeney een belangrijke rol gespeeld in productontwikkeling, strategische planning, partner marketing en sales, operationele en klantendienst voor bedrijven zoals WorldCom, MFS Communications and MCI Communications.

'Tom heeft ook ervaring als senior stafmedewerker, in welke hoedanigheid hij twee van de grootste en meest succesvolle telecombedrijven heeft opgebouwd. Hij beschikt over een strategische visie in de SSP sector en veel van zijn ideeën werden verwerkt in de ontwikkeling van ManagedStorage. Zijn uitgebreide kennis van zowel networking als opslag zijn van belang voor de onafgebroken, snelle expansie van ManagedStorage,' zei Patrick Curran, bestuursvoorzitter van ManagedStorage en een partner bij Great Hill Partners.

Sweeney is momenteel lid van de directie van ManagedStorage en zal ook lid blijven als hij de taak van president-directeur aanvaardt.

ManagedStorage werd opgericht als een onafhankelijke onderneming in maart 2000.
Beleggers in ManagedStorage zijn o.a. Great Hill Partners, Providence Equity
Partners, First Union Capital, J.P. Morgan & Co., Incorporated, Equity Pier,
EMC en StorageTek.

ManagedStorage International

ManagedStorage International is een toonaangevend mondiale provider van on-line beheerde informatietoegang en gegevensbescherming. De 'Power' services op het gebied van e-storage, die het bedrijf levert, zijn o.a. PowerCONTENT(TM), PowerNODE(TM) en PowerBAK(TM) Personal en Server Edities, waarmee grote en snelgroeiende bedrijven zich kunnen richten op het uitbreiden van bedrijfsactiviteiten. Aanbiedingen van ManagedStorage worden geleid vanuit de beste commandocentra overal ter wereld. ManagedStorage is 'eStorage for eBusiness(TM).' Bezoek voor meer informatie: www.managedstorage.com, of bel: +1 (720) 566-5000.

Contactpersoon: Jordan Gruener van ManagedStorage International Inc., +1 720 566 5778, jordan.gruener@managedstorage.com

Website: http://www.managedstorage.com

30 mrt 01 12:47