FNV BONDGENOTEN

Manifestatie werknemers en vakbonden ING

Manifestatie werknemers en vakbonden ING

Vanaf 1 februari van dit jaar geldt er voor de ING Groep Nederland geen algemeen Sociaal Plan. Daarom houden vakbonden en werknemers van ING vrijdag 23 maart a.s. een manifestatie in Amsterdam. Ze hopen op die manier de impasse te doorbreken rondom het Sociaal Plan. Het plan is nodig in verband met een reorganisatie van het bedrijf. Samen met collega's uit België van de Bank Brussel Lambert (BBL), een dochteronderneming van ING, overhandigen de werknemers een petitie aan één van de leden van de Raad van Bestuur van ING. De Belgische collega's hebben momenteel te maken met een soortgelijke problematiek rondom het maken van sociale afspraken.

FNV Bondgenoten, De Unie, Dienstenbond CNV en de BBV vinden het de hoogste tijd dat er, na meer dan vier maanden vruchteloze onderhandelingen, een nieuw collectief Sociaal Plan komt voor de werknemers. ING heeft een grootschalige herstructurering van het bedrijf aangekondigd waardoor duizenden werknemers van plek moeten veranderen of hun functie kwijtraken. Sinds 19 februari jl. ligt het overleg over een Sociaal Plan stil. ING is niet bereid een werkzekerheidsgarantie te geven. Daarnaast zijn er twijfels over het succes van de plannen van ING rondom herplaatsing van boventallig personeel (in- of extern).

De vakbonden bij ING hebben inmiddels zelf een compleet Sociaal Plan ontwikkeld. Na de aanbieding van de petitie zullen de bonden dit Plan bespreken met de werknemers van ING.

Vrijdag verzamelen medewerkers van ING en de Belgische collega's van BBL zich in Amsterdam.

Plaats: Transferium Amsterdam Arena
Tijd: Vanaf 10.00 uur
Petitie wordt rond 11.15 uur aangeboden.

Daarna lopen de werknemers richting de Amsterdamse Poort gaan waar het hoofdkantoor van ING is gevestigd. Rond 11.15 uur wordt een petitie aangeboden aan de Raad van Bestuur.

De verwachting is dat zo'n 200 OR-leden en 200 Belgische collega's aanwezig zullen zijn.