KLM

KLM-maatregelen MKZ(situatie 23 maart 2001)

Passagiers
Waar van toepassing worden passagiers zowel bij Passage-afhandeling als aan boord van de vluchten geïnformeerd over speciale maatregelen op bepaalde bestemmingen. Tevens worden op Schiphol opstappende passagiers bij de incheck geïnformeerd over de extra bagagecontroles van de douane. Alle op Schiphol aankomende passagiers uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk worden afgehandeld in Bagagehal 1. Daar doet de douane extra controles op bagage. Hetzelfde geldt voor de bagage-afhandeling van passagiers uit Europees Turkije en Argentinië in Bagagehal 3.

Catering
De vaste, strenge procedures van KLM Catering Inflight Services ten aanzien van aan- en afvoer van voedsel(resten) zijn afdoende om MKZ-besmetting tegen te gaan. Vanaf 24 maart wordt toch het catering-menu aangepast: op alle vluchten worden rund-, varkens- en lamsvlees vervangen door witvlees (m.n. gevogelte en vis) en vegetarische producten.

Vracht en dieren
KLM Cargo ondervindt flinke schade van de uitbraak van MKZ. Het vervoer van dieren en dierlijk materiaal is op een enkele uitzondering na volledig stilgelegd.

De douane voert op het Schiphol-vrachtareaal extra controles uit op de lading van trucks die vracht naar en vanaf Schiphol vervoeren.