Chrysler Nederland

23 maart 2001

9.000.000e Chrysler Voyager een feit
DaimlerChrysler viert vandaag het opmerkelijke feit dat in de Eurostar fabriek in het Oostenrijkse Graz de 9.000.000e Chrysler Voyager van de band is gerold. Nadat achttien jaar geleden de Voyager in productie werd genomen, verliet Voyager nummer negen miljoen de fabriek in aanwezigheid van Steven Landry, president van Chrysler Jeep Automotive, en honderden Eurostar werknemers.

Deze mijlpaal is bereikt op het moment dat de Eurostar fabriek zijn tienjarig jubileum viert. In Europa wordt de Voyager verkocht sinds 1987. Vier jaar later, in oktober 1991 startte de productie van de tweede generatie in Graz, gevolgd door de derde in 1995. In tien jaar tijd hebben meer dan 380.000 Voyagers de fabriek verlaten. Eind vorig jaar startte de productie van de nieuwe Voyager, waarvan dit jaar in Graz 44.000 exemplaren worden gemaakt. Daarnaast wordt in deze fabriek in juli 2001 gestart met de productie van de PT Cruisers, waarvan de productiecapaciteit voor het eerste jaar 18.000 stuks bedraagt. Hiervoor is de fabriek uitgebreid met extra faciliteiten.

De verkoopcijfers van de Chrysler Voyager zijn indrukwekkend. Als alle negen miljoen exemplaren die sinds 1983 zijn geproduceerd bumper aan bumper zouden staan, dan kan een ring rond de wereld worden gevormd. In de Chrysler-fabrieken rolt elke twee minuten een nieuwe Voyager van de band. Vorig jaar behaalde de Chrysler Voyager in de Verenigde Staten een marktaandeel van 35 procent in zijn segment.

Sinds de introductie van de Voyager heeft Chrysler maar liefst vijftig innovaties voor ruimteautos doorgevoerd en meer dan 150 prijzen gewonnen. De Chrysler Voyager wordt ook geproduceerd in St. Louis in de Verenigde Staten en wordt wereldwijd in meer dan 70 landen verkocht.

Onlangs is de geheel vernieuwde Chrysler Voyager geĂŻntroduceerd. Met dit nieuwe model laat DaimlerChrysler opnieuw zijn innovatieve kracht zien. Na achttien jaar en 9.000.000 verkochte exemplaren is de Chrysler Voyager nog steeds de toonaangevende ruimteauto.