Vistorm Benelux breidt aanbod managed security services uit

Meer en meer bedrijven besteden internetbeveiliging uit - belang VPN's neemt toe
Gent, 23/03/2001

Vistorm Benelux, specialist op het vlak van managed internet services, lanceert drie nieuwe managed security services: Managed VPN Security, Managed Gateway Security en VPN Remote Access Security. De drie nieuwe diensten breiden het bestaande aanbod rond Managed Gateway PLUS Security verder uit. Vistorm mikt met het nieuwe portfolio vooral op die ondernemingen die de beveiliging van hun internetinfrastructuur aan beveiligingsexperten willen uitbesteden.

Managed VPN Security Service
De Managed VPN Security Service beheert CheckPoint VPN-1 firewall-software op Nokia-hardware de klok rond. Vistorms beproefde Provider-1-architectuur dient als platform. Deze stervormige VPN-oplossing (verschillende VPN's staan rechtstreeks met mekaar in verbinding) kan een groot aantal sites aan en is een veilig, flexibel en voordelig alternatief voor een internationaal wide area network (WAN).

De dienst kan eenvoudig worden opgewaardeerd naar een Managed Gateway Security of Managed Gateway PLUS Security Service voor meer complexe beveiligingsvereisten.
Afhankelijk van de beveiligingsnoden van de verschillende vestigingen, kan de klant kiezen uit een reeks serviceniveaus.

Managed VPN Remote Access Security Service
Met de VPN Remote Acces Security Service geeft een onderneming haar gebruikers vanop afstand (remote access) via een virtual private network (VPN) een beveiligde toegang tot de bedrijfsinformatie.

De Managed VPN Remote Access Security Service geeft thuiswerkers en gebruikers vanop afstand een beveiligde toegang tot het bedrijfseigen VPN. De dienst draait de klok rond en verzorgt de gebruikersdatabase voor toegang vanop afstand via een enkele gateway binnen de VPN-infrastructuur. Beveiliging op basis van een compleet beheerde 'token authentication' (de gebruiker wordt geïdentificeerd op basis van een zich voortdurend wijzigende code) is een optie.

Managed Gateway Security Service
Bij de Managed Gateway Security Service beheren technici de firewalls en de beveiliging in een standaard omgeving de klok rond. Klanten kunnen het beheer van hun internetbeveiliging uitbesteden en kiezen voor een managed VPN Security Service met specifieke eisen voor het verkeer naar het internet naast een verbod voor het verkeer komende van het intenet. Of ze kiezen voor de Managed Gateway Security Service met een 'demilitarised zone' (netwerksegment tussen het internet en de interne verdedigingslinie, vb, een firewall) om het binnenkomend verkeer zorgvuldig te scannen. Deze service werkt op basis van een aantal standaard regels maar laat de mogelijkheid voor opties open.

De dienst is bijzonder geschikt zowel voor bedrijven die een VPN uitbouwen en waarvan één site uitgroeit tot belangrijkste internet-gateway, als voor bedrijven die zich voor het eerst op het internet wagen en minder complexe eisen stellen.

Hiermee verwant is de Managed Gateway PLUS Service. Dat is een verregaande gepersonaliseerde gateway-oplossing. Klanten krijgen onbeperkt advies bij de ontwikkeling van hun internetbeveilingspolitiek. Bovendien zitten in deze dienst de faciliteiten voor een beveiligde toegang vanop afstand begrepen. Het is een unieke, aan de klant aangepaste firewall-oplossing tegen een vaste prijs. Vistorm denkt op de eerste plaats aan grote ondernemingen met een complexe beveiligingsinfrastructuur en e-business-strategie die gepersonaliseerd beheer vereist.

CheckPoint Software Technologies
Vistorm baseert al haar managed security services op firewall- (Firewall-1) en VPN-technologie (VPN-1 en Provider-1) van Checkpoint Software Technologies. Dankzij dit aanbod kan een onderneming haar internetbeveiligingsbeleid, hoe specifiek of complex ook, uitbesteden tegen een maandelijkse huurprijs. Vandaag al levert Vistorm aan tientallen klanten in 32 landen managed beveiligingsdiensten."Vistorm beheert al een aantal jaar complexe VPN-configuraties voor grote ondernemingen. Voor het eerst merken we dat beveiligde tunnels, zoals een VPN, nu ook WAN-technologie zoals Frame Relay gaat bedreigen. De kostprijs van een VPN ligt immers beduidend lager", zegt Frans Hermans, Benelux country manager bij Vistorm. "Daarbij is implementatiesnleheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van enorm belang. Bovendien kunnen onze diensten eenvoudig worden aangepast naargelang bedrijfsnetwerken complexer worden", vervolgt Hermans. Bovengenoemde diensten zijn relatief goedkoop aangezien de beheerskosten door verschillende klanten worden gedragen.

IDC bevestigt dat de markt voor managed security services tegen 2003 met 2,24 miljard USD zal groeien. In die context zal Vistorm nog extra managed security services aankondigen in de loop van dit jaar. |----------------------------------------------------------| | END | |----------------------------------------------------------| Over Vistorm
Vistorm is een van 's werelds voornaamste leveranciers van beveiligde virtual private networks (VPN's) over het internet en internet application services (iASP). Als ASP biedt Vistorm independent software vendors (ISV's) de kans om hun softwaretoepassingen op het internet aan te bieden op een 'fee for service' basis.
Meer informatie op www.vistorm.com of bij Steven Heyde, Benelux Marketing Manager,
Tel: +32 9 267 64 16 e-mail: steven.heyde@vistorm.com Journalisten, voor nadere informatie:
Steven Mertens, NewsEngine PR België, Tel: +32 3 260 96 45, e-mail: steven.mertens@newsenginepr.com
Dorien Van Schie, NewsEngine PR Nederland, Tel: +31 (0)20 567 21 70 e-mail: sandra.strotkamp@newsenginepr.com Ref.:0007-10D56A