Gemeente Leusden

28-03-01
Gemeente deelt boompjes uit

Bewoners van de laatste fase in 't Vliet en bewoners in een deel van Leusden -zuid ontvangen vrijdag 23 maart een jong boompje van de gemeente.

In de wijk 't Vliet is de bouw van de laatste fase afgerond. De gemeente heeft alle nieuwe bewoners aangeboden een boompje uit te kiezen om in de tuin te planten. De keuze bestond uit een prunus, een sierkers, een lijsterbes en een meidoorn. Op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur deelt de gemeente de boompjes uit aan circa 50 bewoners.

Tussen 14.00 en 16.00 uur reikt de gemeente ook boompjes uit aan ruim 60 bewoners van een aantal straten in Leusden-zuid. Afgelopen najaar heeft de gemeente circa 30 bomen gekapt in een deel van de Julianalaan, Wilhelminalaan, prins Bernhardlaan en Beatrixlaan in verband met de vervanging van riolering en de aanleg van nieuwe bestrating. De bomen stonden op de grens van particuliere tuinen en gemeentelijk terrein. De betreffende bewoners hebben een brief ontvangen van de gemeente waarin zij een boompje konden uitkiezen om in de voortuin te planten.