Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder W. Vermunt verricht op zaterdag 24 maart a.s. de officiële opening van de nieuwe Blokhut van scouting Paulus Etten-Leur aan de Kokkestraat.
Wethouder B. van der Heijden gaat op 7 april a.s. naar de uitvoering van toneelvereniging Mag het licht uit. Leden van het college van burgemeester en wethouders wonen op 31 mei a.s. de uitvoering bij van een showprogramma van danscentrum Goetjaer.

Collecte

Burgemeester en wethouders hebben toestemming gegeven aan de Bisschoppelijke Vastenactie om in de week van 25 tot en met 31 maart aanstaande een collecte te houden.

Commissievergadering

Op de agenda van de openbare commissievergadering Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken van dinsdag 3 april a.s. staat een voorstel tot wijziging straatnaamgeving. De vergadering begint om 19.00 uur in de raadzaal.

Verkoop pand Lange Brugstraat

Burgemeester en wethouders hebben besloten om het pand Lange Brugstraat 98 bij openbare inschrijving te verkopen. Het pand is in 2000 aangekocht en komt deze zomer vrij.

Locatie Rijsbergseweg 48

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de uitspraak van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State m.b.t. de locatie Rijsbergseweg 48, waarbij het verzoek van omwonenden m.b.t. het besluit tot omzetting van het agrarisch bebouwingsvlak in een kassenperceel wordt afgewezen.

Wijziging procedure Asielzoekerscentrum

In het procedureschema voor de besluitvorming over de locatie van het Asielzoekerscentrum, was een gecombineerde vergadering gepland van de commissies voor Ruimtelijke Ordening en Welzijn op 10 april a.s. Het gemeentebestuur is momenteel in onderhandeling met het COA over de af te sluiten bestuursovereenkomst. Bovendien wordt de laatste hand gelegd aan het eindverslag waarin onder andere ook ingegaan wordt op de recentelijk ontvangen adviezen inzake de ontsluiting/verkeersveiligheid en de geluidcontour. Burgemeester en wethouders stellen vast dat het wenselijk is voor een zorgvuldige behandeling van deze stukken meer tijd vrij te maken, dan in de planning was voorzien.
Daarom is besloten om de voor 10 april a.s. geplande gecombineerde vergadering te verschuiven naar donderdag 26 april aanstaande om 19.00 uur.