Gemeente Hengelo


In verband met de recente uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland zijn Kinderboerderij 't Weusthag en het centrum voor NME aan de Van Alphenstraat te Hengelo uit voorzorg nog steeds gesloten voor het publiek. Ook is het centrum voor NME voorlopig gesloten voor scholen die lespakketten e.d. willen afhalen.

Mond- en Klauwzeer is niet besmettelijk voor mensen. Wel kunnen mensen het virus bij zich dragen en overbrengen naar de dieren via de kleding of door de dieren te voederen.

Voor zover mogelijk heeft de kinderboerderij d.m.v. dranghekken ervoor gezorgd, dat men via de buitenafrastering niet in contact kan komen met de dieren. Ook een klein gedeelte van het Weusthagbos , dat aan het terrein van de kinderboerderij grenst is afgezet (het grootste deel van het bos is nog steeds vrij toegankelijk). Wanneer de wandelaars zich niet buiten de paden begeven, kunnen ze niet bij de weilanden komen. De kinderboerderij hoopt dan ook op de goede medewerking van de wandelaars en de omwonenden van de kinderboerderij.

De geplande activiteiten voor het Paasweekend en voor de nationale kinderboerderijendag (29 april) komen allen te vervallen. Ook het bewonderen van de pasgeboren dieren kan helaas voorlopig niet doorgaan. De eerste jonge konijntjes, schapen- en geitenlammeren zijn al geboren en hopen dat het virus zich niet verder uitbreidt en dat alle "oude" en jonge kinderboerderijen in leven mogen blijven.

Meer informatie:

Judith ten Den
Kinderboerderij
Van Alphenstraat 27
7556 JT Hengelo
tel: 074 - 2459631