Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 23-03-2001 3e Persbericht 23 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vrouw van fiets beroofd
Op de Hallenweg is vrijdagmiddag rond 14.30 uur een 42-jarige Eindhovense van haar fiets beroofd. De vrouw fietste over de Hallenweg toen twee mannen met een bromfiets de weg versperden en haar fiets eisten. De vrouw schrok en gaf haar fiets af. Vervolgens ging één van de daders er op haar fiets vandoor en één op de bromfiets. Beiden reden richting Hoogstraat. De dader die met de fiets vluchtte kan worden omschreven als een man met een getinte huidskleur, ongeveer 18-20 jaar, 1.75 meter lang en kort zwart haar. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas en een donkerkleurige broek. De dader op de bromfiets betreft eveneens een man met een getinte huidskleur. Hij droeg een donkere jas en een grijze wollen muts.

Eindhoven: Poging diefstal auto
Op een parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat is vrijdagmiddag om 15.25 uur een 19-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden. De man werd door de politie op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een auto en is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Casteren: Vogels gestolen
Uit een volière behorende bij een pand aan de Kranenberg zijn tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagmiddag 13.30 uur een koppel geelgorzen, twee koppels goudvinken, zeven putters en een koppel Europese kanaries gestolen. De dader heeft een gat in het gaaswerk van de volière gemaakt om de vogels weg te kunnen halen.

Nuenen: Bedreiging
In het politiebureau op de Vincent van Goghstraat is vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Gerwen aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 40-jarige vader eerder die middag in de Mieke Sandershof in Gerwen met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Mierlo: Onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole zijn vrijdagavond omstreeks 19.00 uur een 37-jarige en een 50- jarige man uit Mierlo op de Geldropseweg aangehouden. Een ademanalyse bij de 37-jarige automobilist wees een promillage van 0,65 uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden. Bij de 50-jarige automobilist wees de ademanalyse een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.