GBF verzorgt Plato-helpdesk

Grafimedia werkgevers kunnen vanaf maart 2001 hun personeels- en salarisgegevens via het elektronische loket Plato aanleveren. Op 15 maart jl. is daar het officiële startsein voor gegeven door de minister van Economische Zaken mevrouw Jorritsma. De introductie en verdere ondersteuning van het programma wordt gecoördineerd door de Plato-helpdesk. De helpdesk is ondergebracht bij de GBF.

De GBF bood werkgevers eerder al de mogelijkheid om mutaties elektronisch aan te leveren. Deze mogelijkheid is nu komen te vervallen. In plaats daarvan is een branchebreed informatiesysteem ontwikkeld waarmee werkgevers relevante werkgevers- en werknemersgegevens voor verschillende uitvoeringsinstellingen online kunnen aanleveren. Plato dat staat voor Programma Lastenverlichting voor Administratieve Transacties Online, zorgt vervolgens voor de distributie van de informatie naar gegevensafnemende instellingen. Op dit moment zijn dat Achmea, Gak, Gak-verzekeringen, GBF en de Arbo-diensten Arbo-unie, Maetis en AGG.

Plato, een initiatief van KVGO, Achmea en GBF, heeft als doel de administratie lasten van de branche te verlichten. Het gebruik van het systeem is voor grafimedia werkgevers en hun administratiekantoren gratis. Naar het zich laat aanzien zal het Plato-concept als voorbeeld gaan dienen voor andere bedrijfstakken.

Actueel
Inmiddels maakt al circa 10% van de grafische ondernemingen naar alle tevredenheid gebruik van de faciliteiten van Plato. De helpdesk zal de bedrijfstak voor nadere informatie verder gefaseerd benaderen. Als u direct wilt starten met Plato kunt u ook bellen met de helpdesk: 020-5418186 of mailen via plato@gbf-info.nl.


-terug.JPG (4631 bytes)