Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.30 uur
Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagochtend om half negen botste twee personenautos op de Albatrosstraat tegen elkaar. Een 29-jarige man uit Utrecht kwam met zijn auto uit de richting van de Venuslaan en reed in de richting van de Briljantlaan. Op de kruising met de Gansstraat kwam hij op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer en botste tegen de tegenligger. Deze auto werd bestuurd door een 33-jarige man uit Utrecht.

De twee autos raakte hierdoor zwaar beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse om de slachtoffers uit de wrakken te bevrijden. Inmiddels waren zij op eigen kracht uit het verwrongen blik geklommen. Na behandeling in het ziekenhuis konden de slachtoffers weer naar huis. De 29-jarige Utrechter werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat hij teveel op had. 625 ugl.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond het verkeer gecontroleerd in de omgeving van de Europalaan. In totaal werden 267 personenautos en bedrijfsautos gecontroleerd hierbij werden 180 processen verbaal uitgeschreven. In de meeste gevallen ging het om het niet dragen van de autogordels en het voeren van onjuiste verlichting. Er werd 26 maal opgetreden tegen het plakken van folie op de autoruiten of rijden met ongeldig kentekens. Er werden 51 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 61 bekeuringen werden uitgeschreven. Eén bestuurder werd aangehouden omdat er aan het framenummer was geknoeid.

Alle bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Het hoogste UGL-gehalte (uitgeademde lucht) bij een bestuurder bedroeg 730 ugl.
Vier autos werden per takelwagen afgevoerd omdat de bestuurders onverzekerd reden.

In totaal namen 110 controlerende ambtenbaren waaronder 17 motorrijders deel aan de controle.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagavond om tien voor zeven botste op de Koningsweg twee autos frontaal op elkaar. Een personenauto bestuurd door een 19-jarige man uit Wijk bij Duurstede raakte in een slip doordat de bestuurder de macht over het stuur verloor. De tegemoetkomende bestuurder, een 26 man uit Utrecht, die kwam uit de richting van Bunnik kon deze auto niet meer ontwijken. De man uit Wijk bij Duurstede raakte door de aanrijding licht gewond. Hij werd door omwonenden opgevangen. Daarna werd hij door de ambulancedienst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
Naar de technische staat van de auto van de veroorzaker wordt een nader onderzoek ingesteld. De autos raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.