Logitech® opent met de Cordless MouseMan® Optical een nieuw tijdperk op het gebied van muistechnologie

Doorbraak door combinatie van optische precisie met draadloze vrijheid

CeBIT, Hanover, Germany 21 maart 2001 -- Logitech (NASDAQ: LOGIY); (Zwitserland: LOGN, LOGZ), zet vandaag een nieuwe mijlpaal op het gebied van muistechnologie met de introductie van de Cordless MouseMan® Optical, de langverwachte muis die zowel optische precisie als draadloze vrijheid biedt. Zonder bal die regelmatig gereinigd moet worden en zonder kabels die in de weg kunnen zitten, combineert Cordless MouseMan Optical de twee belangrijkste opties van de hedendaagse muizenmarkt. De muis is vanaf eind april wereldwijd verkrijgbaar bij wederverkopers en via internet op www.logitech.com voor een gemiddelde verkoopprijs van ' 179,- of Bfr. 3.290.

Het is geen verrassing dat Logitech als wereldwijd erkende pionier op het gebied van muistechnologie met het uitbrengen van deze langverwachte combinatie wederom een nieuwe standaard zet, aldus Wolfgang Hausen, senior vice president en general manager van Logitech s Control Devices Division. Met een betrouwbare en nauwkeurige draadloze verbinding, ongeëvenaarde optische precisie, een duidelijk hogere resolutie en een opmerkelijke levensduur van de batterijen, betekent de Cordless MouseMan Optical een echte doorbraak.

Om de Cordless MouseMan Optical op de markt te kunnen brengen, werden de krachten gebundeld tussen Logitech en Agilent Technologies, de uitvinder van de optische sensor. Samen ontwierpen zij een gepatenteerde chip die niet alleen de batterijen een levensduur geven van drie maanden, maar die er tevens voor zorgt dat de muis een resolutie van 800 dots-per-inch (DPI) heeft; tweemaal de resolutie van de huidige optische sensoren. Hierdoor kan een hogere accuratesse op elk willekeurig oppervlak worden geboden. Deze chip was de sleutel in de ontwikkeling van de Cordless MouseMan Optical, want een optische sensor vereist een enorme hoeveelheid energie om met 1500 beelden per seconde het oppervlak te scannen. Bovendien heeft ook de draadloze radiografische verbinding energie nodig voor de communicatie tussen muis en ontvanger.

Om de levensduur van de batterijen zo lang mogelijk te maken, heeft de Cordless MouseMan Optical vier opties om energie te besparen tijdens het gebruik. De software informeert de gebruiker wanneer de batterijspanning te laag is geworden en waarschuwt op tijd dat de batterijen binnenkort moeten worden vervangen.

De nieuwe industriële vormgeving van de Cordless MouseMan Optical ligt comfortabel in de rechterhand en heeft dezelfde diepblauwe kleur als Logitech s optical Wheel Mouse, s werelds best verkopende optische muis. De muis is uitgerust met twee knoppen met het effect van geborsteld staal, een derde knop onder de duim en een scrollwiel dat ook als vierde muisknop dienst doet. Alle vier de knoppen kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd.

Alle muizen van Logitech worden geleverd met MouseWare® software, waarin de innovatieve WebWheel" functie is ondergebracht die via een enkele muisklik direct toegang geeft tot de meest gebruikte Internet en e-mail functies. De ontvanger is geschikt voor aansluiting op USB of PS/2 en is geschikt voor Windows® 3.X, Windows 95 and 98, Windows 2000 en Windows Millennium Edition, evenals het besturingssysteem Macintosh 8.6 of hoger. Er wordt vijf jaar garantie op het product geboden.

Over Cordless: Logitech s Palomar" digitale radiografische techniek momenteel geïntegreerd in meer dan tien miljoen draadloze muizen over de hele wereld maakt het mogelijk de muis te gebruiken tot twee meter van de ontvanger, zelfs op een bureau dat vol ligt met papieren en boeken.

Over Optical: Logitech maakt in haar optische muizen gebruik van de technieken van Agilent, de pionier op het gebied van optische plaatsbepalingssensoren. Een optische muis maakt een opname van het oppervlak waarop de muis ligt en vergelijkt dit met eerder gemaakte opnamen om te bepalen in welke richting en met welke snelheid de muis is verplaatst. Zelfs de kleinste verplaatsingen worden gedetecteerd. De digitale miniatuurcamera van Agilent maakt per seconde 1500 opnamen van het oppervlak onder de muis; een krachtige digitale signaalprocessor analyseert daarna deze opnamen en vertaalt de verplaatsingen van de muis in bewegingen van de muiscursor op het scherm. Optische muizen zijn preciezer en omdat er geen mechanische bal in wordt gebruikt, is schoonmaken niet nodig. Normale muizen pikken stof en vuil op, waardoor de muiscursor op het scherm zich onregelmatig of helemaal niet meer beweegt.

Logitech

Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert human interface devices en ondersteunende software die mensen in staat stellen om Internet te verkennen en het bovendien mogelijk maken om effectiever te werken, spelen, leren en communiceren in de digitale wereld. Logitech s interface producten omvatten Internet Video camera s, aanwijsinstrumenten zoals (draadloze) muizen, toetsenborden en optische trackballs, multimedia speakers en interactieve gamesproducten als joysticks, gamepads en racesystemen.

Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY.

Voor meer informatie kunt u (niet voor eindgebruikers!) contact opnemen met:

Logitech Benelux: Perscontacten:

Dhr. Harry Klein Mills Hughes & Partners,

Country Manager Benelux Lilian van Tongerlo/ Serge van Rooij

Tel: +31 (0)24 3724449 Tel: +31 (0)40-2110110,

Fax: +31 (0)24 3724415 Fax: +31 (0)40-2651020

Website van Logitech: www.logitech.com E-mail: lilian@mills-advertising.com

Of: serge@mills-advertising.com

Website: www.mills-advertising.com

Lezersinformatie:

Nederland: + 31 (0)10-2438897

België (NL): + 32 (0)2-6268961

België: (FR): + 32 (0)2-6268963

Serge van Rooij
Mills Hughes & Partners
+ 31 (0)40-2651029
serge@mills-advertising.com

of

Lilian van Tongerlo:
+ 31(0)40 2651024
lilian@mills-advertising.com