PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT

Herkenbosch, 22 maart 2001, 18.00 uur

Staatsbosbeheer en gemeente Roerdalen
sluiten Nationaal Park 'De Meinweg' af

Na de uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland hebben Staatsbosbeheer en de gemeente Roerdalen besloten Nationaal Park 'De Meinweg' met onmiddellijke ingang af te sluiten met dranghekken en afzetlint. In goed overleg met beide instanties hebben de Duitse autoriteiten ook het Duitse deel van de Meinweg volledig afgesloten. Alle excursies en andere activiteiten in het gebied worden tot nader order afgelast. Ook is het niet meer mogelijk in het gebied te wandelen, fietsen, trimmen, paard te rijden of honden uit te laten.

Met de maatregel willen Staatsbosbeheer en de gemeente Roerdalen de wilde zwijnen, reeen en andere dieren in het gebied beschermen tegen het zeer besmettelijke mond- en klauwzeer. Tevens willen beide instanties voorkomen dat wilde dieren een bron van besmetting zijn voor het vee van omliggende boerderijen in Nederland en Duitsland.

Het Bezoekerscentrum De Meinweg, dat buiten het leefgebied van de wilde zwijnen ligt, blijft geopend. Zodra versoepeling van deze maatregel mogelijk is, wordt het gebied weer opengesteld.

Einde bericht