Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 23 maart 2001
09:12 vrijdag 23 maart 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot zaterdagmorgen 08.00 uur.

Daarna is Ernest Zinsmeyer beschikbaar tot zondagmorgen 08.00 uur. Van zondagmorgen tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgt Bert Visser de persvoorlichting.

Zwinderen, gekantelde aanhangwagen
Gistermiddag reed een 28-jarige man uit Emmen in zijn terreinauto met aanhangwagen over de A 37. Toen hij een vrachtwagen wilde inhalen begon hij te slingeren waarna de combinatie begon te scharen. De aanhangwagen kwam los van de auto en kantelde. De auto kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder kwam er zonder letsel van af. Hij vervoerde een douche-unit en was daarmee op weg naar Olst. De unit zou gebruikt gaan worden voor ontsmettingsmaatregelen.

Roden, ongeval met letsel
Reed gistermiddag een 54-jarige vrouw uit Roden op haar fiets over het fietspad langs de Norgerweg. Op het moment dat ze ingehaald werd door een 16-jarige bromfietser sloeg ze linksaf waarna zij ten val kwam. Zij werd met letsel aan har arm en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het Martiniziekenhuis.

Sleen, alcomobilist
Werd vannacht een 46-jarige bestuurder uit Sleen van een auto gecontroleerd toen hij over de Molenesweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 0,8. Hij kreeg een dagvaarding mee en een rijverbod van drie uur.

Zuidlaren, diefstal uit auto
Deed gisteravond een 22-jarige man uit Midlaren aangifte van inbraak in zijn auto. De auto stond geparkeerd op de Brink in Zuidlaren toen hij gisteravond opengebroken werd. De cd-wisselaar werd weggenomen.

Beilen, auto onder trein
Omstreeks 07.50 uur werd een auto door een trein gegrepen op de overweg bij Holthe. De identiteit van de bestuurster van de auto is nog niet bekend. Het treinverkeer in beide richting staat nog steeds stil (09.10 uur).


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe