Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.50 uur
Oproepgetuigen inbraak in winkel

WOERDEN Uit een winkel aan de Kerkstraat is in de nacht van woensdag 21 maart op donderdag 22 maart ingebroken. Onbekenden hebben de voordeur geforceerd en zagen kans een grote voorraad lingerie weg te nemen ter waarde van enkele duizenden guldens.

De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben zich te melden bij de politie van het district Rijn en Venen, tel: 0900-8844.

Alcoholcontrole

WOERDEN Donderdagavond heeft de politie tussen 20.45 en 22.00 uur een alcoholcontole gehouden op de Middellandbaan, Hollandbaan, Wulvenhorstbaan en de Polanerbaan.

Ongeveer 150 automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Een 24-jarige Nieuwegeiner blies op straat een F, hetgeen inhoudt dat hij mogelijk teveel alcohol op had. Op het bureau bleek hij echter minder dan 0,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben en mocht alsnog zijn weg vervolgen.

Een 47-jarige man uit Woerden bleek 1,10 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Algehele verkeerscontroles

BREUKELEN Op de Straatweg en de Vrijheidslaan heeft de politie donderdagmiddag gecontroleerd op onder meer het dragen van de autogordel en het tonen van papieren. Zestien mensen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Zeven mensen konden geen papieren tonen en kregen hiervoor een bekeuring.

Op de Provinciale weg N 401 in Kockengen werd eveneens gecontroleerd. Hier kregen vijf mensen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, een persoon voor het niet hebben van een rijbewijs en twee personen kregen een bekeuring omdat ze geen papieren bij zich hadden.

Snelheidscontroles

KOCKENGEN Op de provinciale weg N 401 is donderdagmiddag gecontroleerd op snelheid. Van de 534 gemeten voertuigen reden er 51 te hard. Een persoon reed 116 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.

VINKEVEEN Donderdagmorgen is op de provinciale weg N 201 gecontroleerd op snelheid.1230 autos passeerden de radarauto. Hiervan reden er 38 harder dan de toegestane 80 km/u. een persoon reed 1010 km/u.

WILINS Donderdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur werden op de provinciale weg N 212 een snelheidscontrole gehouden. In totaal werd de snelheid van 452 autos gemeten. Hiervan reden er 29 harder dan de toegestane 80 km/u. Een bestuurder reed 107 km/u.

Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd.