Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.35 uur
Verkeerscontole

ZEIST Op donderdagmiddag 22 maart hebben politieagenten op diverse plaatsen gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Van de 1773 gecontroleerde bestuurders ontvingen 136 een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Verkeersongeval letsel

ZEIST Op donderdagmiddag 22 maart vond er omstreeks vier uur op de Rijksweg A 28 een verkeersongeval plaats, waarbij een persoon gewond raakte. Een 52-jarige automobilist uit Nieuwegein moest remmen voor het verkeer voor hem. Een 76-jarige automobilist uit Utrecht die achter de 52-jarige reed, remde ook af. Kennelijk had een 22-jarige vrouw uit Reuver dit te laat in de gaten en botste tegen de auto van de 76-jarige man die op zijn beurt weer tegen de 52-jarige aanbotste. Door deze aanrijding liep de automobilist uit Nieuwegein nekletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed

ZEIST In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart omstreeks kwart voor een heeft de politie een 46-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op de Tolakkerweg. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en hij blies op het politiebureau 715 ug/l. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.